Nieuwe Götaland collectie van Kährs

29-08-2016
Nieuwe Götaland collectie van Kährs

Nieuwe Götaland collectie van Kährs


TUBINGEN- Kale klippen, witte zandstranden, donkere wouden en onaangetaste heuvellandschappen. Nee, dit is geen Bob Ross schildercursus, maar het landschap van Götha in Zweden dat als inspiratiebron diende voor de nieuwste parketcollectie van Kährs.

Zowel deze nieuwe Götaland collectie als de Småland serie worden gemaakt in de fabriek te Nybro. Met de modernste robottechniek maakt het bedrijf vloeren met een vintage design in de eiken toplaag. In deze omgeving is Kährs al bijna 160 jaar lang actief. De fabrikant mijmert nog even voort: "Ooit vestigde de Germaanse stam der Gauten (wij kennen hen als Gothen) zich met een koninkrijk tenmidden van de wilde wouden en de glanzende meren in het zuiden van Zweden. Deze omgeving heeft Kährs geïnspireerd tot de nieuwe collectie."

Zo zorgden de zandstranden van Kilesand voor een witte vloer, terwijl de donkere wouden van Attebo de basis vormen van een donkere, warme vloer. De hand geschaafde Småland serie diende als voorbeeld: "Deze hebben we in 2015 succesvol op de markt gebracht en daarmee onze verwachtingen veruit overtroffen", zo jubelt Robert Bieger, directeur Duitsland van Kährs. "Götaland is een vriendelijk geprijsd alternatief, maar is zo ontworpen dat de vloeren prima gecombineerd kunnen worden met de Småland serie. Deze kan, bijvoorbeeld in een woonkamer worden gelegd, terwijl de nieuwe serie dan in de slaapkamer ligt."

Geschaafd, geborsteld, fijngezaagd, het zit allemaal in de nieuwe collectie, zo stelt de fabrikant. Het zorgt in ieder geval voor een vintage uitstraling. Dit v-woord begint me onderhand net zo tegen te staan als het d-woord (duurzaam), maar dit terzijde. Het oppervlak is met meerdere lagen olie behandeld, waarbij de olie diep in het hout is doorgedrongen en de natuurlijke kleuren extra benadrukt, zo stelt de fabrikant. "Het resultaat is een robuuste, karaktervolle vloer met een natuurlijke uitstraling, met een zweem van waardigheid en ouderdom." Ik zie voortaan iedere ochtend in de spiegel bij mijzelf ook een zweem van waardigheid en ouderdom in plaats van een oud, onuitgeslapen gezicht ...

De vloerdelen meten 2419 x 196 x 15 mm en zijn met het gepatenteerde Kährs Woodloc 5S kliksysteem verkrijgbaar. Zie ook www.kahrs.com

Nieuwe Götaland collectie van Kährs