Nieuwe high solid olie in 19 frisse kleuren

27-10-2015
Nieuwe high solid olie in 19 frisse kleuren

Nieuwe high solid olie in 19 frisse kleuren

WAALWIJK- Nieuw: het olieassortiment van Lecol met 19 levendige en eigentijdse kleuren in zowel een 1-componenten als een 2-componentenversie voor een nog betere bescherming. In combinatie met de reactieve beits LOBASOL® ActiveColor kunt u zelfs een nog mooiere kleurverdieping creëren op uw vloer, zo stelt men in Waalwijk. De namen van de oliën zijn LOBASOL® HS Akzent 100 Oil (1k) en LOBASOL® HS 2K ImpactOil.

Deze natuurlijke high solid oliën van hoge kwaliteit zijn geschikt voor alle houtsoorten en bieden tal van mogelijkheden om uw vloer een natuurlijk, modern, klassiek of eigentijds uiterlijk te geven. Met de 19 kleuren zit er voor ieder interieur wel een geschikte kleur bij. Door de impregnerende werking wordt het hout optimaal beschermd. Uw vloer wordt maximaal verzadigd waardoor indringing van vloeistoffen, stof en vuil tot een minimum worden beperkt. Ook kent de olie een zeer snelle doorharding (2K is na 24u belastbaar), is soepel te verwerken, u werkt schoner en is het veilig voor kinderen (volgends de speelgoedrichtlijn). Het is door de lange verwerkingstijd bovendien mogelijk om 50m² in één keer – aanzetvrij - op te zetten. En binnen 1,5 uur hebt u zelfs gegarandeerd 40m² helemaal klaar met behulp van maar 1 poetsgang en 1 pad. Door het 100% vastestofgehalte is de olie bovendien oplosmiddelvrij.

In combinatie met de 2-componentenversie LOBASOL® HS 2K ImpactOil kunnen er met de LOBASOL® ActiveColor nog meer kleureffecten worden gecreëerd. Deze reactieve beits brengt namelijk het hout tot leven en is geschikt voor tanninerijke houtsoorten, zoals eiken. Zodoende worden levendige dessins geproduceerd: zelfs 3D-effecten of vloeren met een rustieke, antieke (vintage) look.

Om het voor de consument nog realistischer te maken heeft Lecol een aantal promotiematerialen ter beschikking. “Hiermee kunt u de klant echt iets laten zien en zelfs meegeven”, aldus Pieter Pruyn, product manager en verkoopleider bij Lecol. Zo is er een monsterbord, een baliedisplay en een monsterbundel beschikbaar. Alle drie bedoeld als presentatie van de beschikbare kleuren bij de verkoop van een vloer. “Ideaal is natuurlijk om vanuit het monsterbord een staal te maken en mee te geven aan de klant. Zo kan hij/zij zien hoe het in het eigen interieur zou passen.”