Nieuwe parketschuurmachine van Pallmann: de Spider

Nieuwe parketschuurmachine van Pallmann: de Spider | Parketblad

HAAKSBERGEN- Met de nieuwe parketschuurmachine Pallmann Spider is een goed voorbereid vloeroppervlak in een handomdraai gerealiseerd, aldus Unipro.

De parketschuurmachine kan zowel voor het grof schuren als voor het fijn polijsten van de vloer worden ingezet, plus voor het inboenen van oliën. Daarmee is de Pallmann Spider een echte allrounder, aldus het bedrijf uit Haaksbergen.

De krachtige prestaties komen voort uit de 2000 Watt motor die de machine aandrijft. Een soft start technologie en variabel toerental zorgen voor een eenvoudige bediening van de machine. Met een gewicht van 42 kg is de machine makkelijk te vervoeren. Met een handige draagbeugel kan de machine eenvoudig worden opgetild. Extra gewichten kunnen worden toegevoegd tijdens de eerste schuurgangen. De gepatenteerde drieschijf techniek, waarbij de drie schuurschijven vrij bewegen, zorgt voor een egaal schuurbeeld. De bijgeleverde schuurschijven zijn zo afgestemd dat het parketoppervlak goed voorbereid wordt op de daarop volgende schuurgang.

De extra schuuraandrijving kan worden ingeschakeld voor een variabel toerental tot ruim 500 toeren per minuut. Door het inschakelen roteren de drie schijven via een ketting in dezelfde richting, ideaal voor grof schuren van de vloer. Is de schuuraandrijving uitgeschakeld, dan is de machine geschikt voor tussen- en fijn afschuren en afwerken van de vloer. Het variabele toerental ligt dan tussen de 50 en de 400 toeren per minuut. De aandrijfschijf met een diameter van 400 mm maakt het mogelijk te schuren met een minimale afstand tot de wand.

De traploze hoogteverstelling zorgt voor een goede houding achter de machine. Tijdens het schuren komt weinig stof vrij door de stofafdichtingsring die via een robuuste metalen stofafvoer verbonden wordt met de Pallmann Dust. De grote, zachte wielen laten geen sporen achter en de open constructie zorgt er voor dat de machine makkelijk schoongemaakt kan worden.
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen