Nieuwe samenwerking Bona en Van Kesteren

Nieuwe samenwerking Bona en Van Kesteren | Parketblad


BEUNINGEN- Country Manager Eric Tersteeg van Bona Benelux BV overhandigde gisteren symbolisch de eerste emmer parketlijm Bona R848T aan Erik Dielen, vertegenwoordiger voor de regio Zuid Nederland van Parketfabriek Van Kesteren uit Beuningen.

Daarmee werd het startsein gegeven voor een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven. Immers Bona, de Zweedse fabrikant van vloerafwerking producten, staat al sinds 1919 onder leiding van de familie Edner terwijl Parketfabriek Van Kesteren zelfs al sinds 1860 door de familie wordt gerund; inmiddels al door de 5e generatie.

In het verleden zorgde Van Kesteren voor de distributie van de 2 componenten lijmen, vochtschermen en primers van Dicol, maar toen de eigenaar van dat merk aangaf langzaam maar zeker te willen gaan stoppen met de productie en verkoop moest gezocht worden naar een goed alternatief. Erik Dielen: “Er zijn natuurlijk veel lijm aanbieders op de markt en vind daar maar eens de meest geschikte tussen. Toevallig kwam ik Bona vertegenwoordiger Raymond van Harmelen bij een gezamenlijke klant tegen en van het één kwam het ander. Na twee oriënterende gesprekken hebben we de knoop doorgehakt en zijn we de samenwerking met de Zweedse multinational gaan opstarten”. Raymond van Harmelen vult aan: “De ontmoeting kon eigenlijk niet op een beter tijdstip dan toen plaatsvinden. Ik had net doorgekregen dat wij een nieuwe variant van onze silaan lijmen, de Bona R848T, ter beschikking kregen voor Nederland. Een scherp geprijsde ééncomponent lijm waarmee je vrijwel alles kunt verlijmen: uiteraard multiplanken, maar ook tapis, bourgogne met de bijbehorende plakfriezen en mozaïek ondervloeren, rechtstreeks op anhydriet, enzovoort. Kortom, een uitstekende lijm die door zijn ietwat stijvere instelling ook nog eens maximaal het mogelijke ontstaan van holle plekken tegengaat omdat de lijm ril ongeëvenaard goed blijft staan. En je hoeft van tevoren niets meer aan te maken waardoor je ook weinig materiaal weggooit.”

Dat deze lijm naadloos aansluit bij het complete assortiment dat door Van Kesteren gevoerd wordt, behoeft geen verder betoog, aldus Bona. Dit assortiment bestaat onder andere uit duoplanken, bourgogne, traptreden en massieve planken die allemaal in eigen beheer in de fabriek in Beuningen gefabriceerd worden. De nieuwe prijslijst van Van Kesteren ondergaat momenteel de laatste wijzigingen en zal nog vóór de bouwvak definitief klaar zijn. Daar zullen zowel de Bona R848T silaanlijm, de Bona R580 vochtscherm (voor restvocht tot 5%) en de Bona D501 (ondergrond verbeteraar) in opgenomen worden. Voor meer informatie verwijzen beide leveranciers naar de website van Bona: www.bona.com

Op de foto staan Eric Tersteeg van Bona Benelux (links) en Erik Dielen van Van Kesteren.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen