Nieuwe trend volgens Quick-Step: Royal Luxury

11-11-2016
Nieuwe trend volgens Quick-Step: Royal Luxury

Nieuwe trend volgens Quick-Step: Royal Luxury


WIELSBEKE- Dit voorjaar was het de jungle in huis halen, toen moesten we 3 maanden geleden alles minimalistisch en wit houden, nu toont Quick-Step dat de bling weer the thing is. Royal Luxury is de nieuwste interieur trend volgens de Belgen en het klopt.

Dus weg met de Zen zelfhulp boeken, de witte struikeltafeltjes, de hete stenen en de harde futon, het is tijd voor Trumpiaanse glitter en goud.

Hoe omschrijven ze dit in Wielsbeke? Ik vertaal vrij uit het Engels: "Je zou kunnen denken dat luxe in het interieur niet voor iedereen is weggelegd. Maar dat is niet waar! De basis van ieder huis is de vloer en dit is het startpunt voor het optillen van de vloer naar een hoger niveau.  Denk groot en pas extra grote en brede vloerdelen toe! Voor een ruwe maar zeer luxe uitstraling! Eiken, marmer, en a touch of gold geven je interieur de juiste luxe uitstraling." Komt het mooi uit dat Quick-Step onlangs met Massimo en Majestic extra grote en brede vloerdelen in parket en laminaat heeft geïntroduceerd...

De fabrikant vervolgt: "Klasse en luxe worden vaak bestempeld als iets uit het verleden: men denkt dan aan klassieke Engelse landhuizen en statige 19e eeuwse stadswoningen in de grote hoofdsteden. Maar op de catwalks zien we al een tijdje de terugkeer van overdaad in materialen en de kleuren van edelmetalen als zilver en goud. Dat keert nu ook terug in het interieur." Dit is volledig juist gesignaleerd: met het voorbijgaan van de recente crisis is het gedaan met ingetogen bescheidenheid en mag iedereen weer zien dat het goed gaat met ons. De terugkeer van de praalpauw.

Hoe vertaalt zich deze trend in het interieur? Volgens Quick-Step tonen de catwalks ons een overdaad aan glitter, fluweel, veren en edelstenen, maar is er een donkere, sobere basis in de kleding die deze details juist extra doet opvallen. Dezelfde functie vervult de vloer volgens hen in het interieur: wanneer de vloer een stoer en tegelijk elegant imago uitstraalt volgt de rest van het interieur vanzelf.Men pleit in Wielsbeke voor het durven combineren van donkere kleuren: bordeauxrood, zwart, donkergroen, nachtblauw. Grappig genoeg staat dit volledig haaks op de Scandinavische lichte kleuren die door de fabrikant worden weggezet als 'veilig en risicoloos'. Terwijl eerder dit imago nog als fris en natuurlijk werd gepresenteerd. Tja, dat is de wereld van de mode, we hebben er allemaal mee te maken. Deze Royal Luxury beweging zagen we overigens al in de trendpresentatie van Heimtextil dit voorjaar, dus die trendwatchers hebben het weer goed gezien. Net als de stylisten van Quick-Step.

Nog een paar trefwoorden om deze stijl te beschrijven: Roaring Twenties, Art Deco, Great Gatsby parties, kamerbreed tapijt (!!!), kroonluchters, spiegels, fluwelen gordijnen, marmer tafels, sofa's van exotisch hout met S-poten opnieuw bekleed met fluweel in donkere kleuren. Een 19e eeuws bordeel in Parijs is, denk ik, geen slechte samenvatting. De fabrikant heeft het dan wel over kamerbreed tapijt, maar haast zich om te zeggen dat haar parket-, laminaat- en vinyl collecties perfect passen in deze sfeer. Dus schenk nog een whisky in en leun eens lekker achterover in je nieuwe, luxe comfort interieur. Dat je ooit liep te klungelen met papegaaien behang. palmbomen of greige zitzakken lijkt volstrekt ondenkbaar.

  

Nieuwe trend volgens Quick-Step: Royal Luxury
Nieuwe trend volgens Quick-Step: Royal Luxury