Nieuwe vlakschuurmachines van Bosch

Nieuwe vlakschuurmachines van Bosch | Parketblad


RIJSWIJK- Zeer praktisch en flexibel: dat zijn de nieuwe éénhand-vlakschuurmachines van Bosch voor de vakman, aldus de fabrikant.

Het programma dat is ontworpen voor voorbereidende kleinere schuurwerkzaamheden, bevat drie kabelgebonden machines: GSS 140-1 A Professional, GSS 160-1 A Professional en GSS 160 Multi Professional. Bovendien biedt Bosch met de GSS 18V-10 Professional nu de eerste 18 volt accuvlakschuurmachine op de markt. De machines bieden de vakman uit de houtverwerkende industrie evenals schilders en lakkers een hogere flexibiliteit bij het schuren dan vergelijkbare modellen van de concurrent. Basis daarvoor zijn drie verschillende voetplaten waarmee de vakman zijn vlakschuurmachine snel en eenvoudig kan ombouwen voor de desbetreffende werksituatie: een vierkant, een rechthoekig en een driehoekig schuurplateau. Het schuurpapier wordt afhankelijk van voetplaat vastgezet met het „Easy Fit“-spansysteem of via microklithechting (Velcro). Bovendien zijn de machines met een gewicht tussen 1,1 en 1,5 kilogram aanzienlijk lichter dan de voorgangers en kunnen dankzij een ergonomische knop met softgrip goed in verschillende posities en met maar één hand worden bediend.

De GSS 140-1 A Professional wordt geleverd met een vierkante voetplaat en is geschikt voor het schuren van kleinere, platte vlakken. Dankzij de nieuwe metalen voetplaat is de machine nog robuuster dan de voorganger. Gebruikers kunnen zowel met standaard als met zelf op maat gesneden schuurpapier werken, want het schuurpapier wordt naar keuze met Velcro-klithechting of via het „Easy-Fit“-spansysteem bevestigd. De GSS 160-1 A Professional wordt standaard geleverd met een rechthoekig schuurplateau en is met name geschikt voor de bewerking van dikkere randen, bijvoorbeeld bij eettafels.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen