Nieuwe voorzitter INretail

17-11-2016
Nieuwe voorzitter INretail

Nieuwe voorzitter INretail


ZEIST-De ledenraad van INretail heeft op 8 november Anton Sanders, ceo van DKG Holding (o.a. Bruynzeel en Keller Keukens), benoemd tot voorzitter van INretail. Per 1 januari 2017 neemt hij de functie over van voorzitter Hilbert Wiechers (directeur Wiechers Wonen).

Het bestuur van INretail droeg Sanders (49) na een uitgebreide selectieprocedure voor aan de Ledenraad. Hij vult het voorzitterschap van de non-food brancheorganisatie die ruim 15.000 winkels vertegenwoordigt, in naast zijn topfunctie bij DKG Holding. Zijn belangrijkste taken worden het voorzitten van de vergaderingen van Bestuur en Ledenraad en het focus houden op de strategische koers. Innovatie heeft daarbij de speciale belangstelling van Sanders.


“De rol van voorzitter zie ik als dienend en verbindend. Dat past per definitie bij het karakter van een vereniging. En het past uitstekend bij mij als persoon,” aldus Anton Sanders. “Iedere branche heeft belang bij een sterke brancheorganisatie. Het snel veranderende retail landschap en de vraagstukken die dat met zich meebrengt, vragen om een krachtige belangenbehartiger. Van een goed functionerende vereniging wordt de hele branche beter. In mijn rol als voorzitter draag ik daar graag aan bij.”


Sanders was in het verleden al eens bestuurder bij CBW, de brancheorganisatie die samen met Mitex fuseerde tot INretail. Hij zat onder meer in de werkgeverscommissie die verantwoordelijk was voor het afsluiten van Cao’s. “Aan Anton Sanders draag ik in het nieuwe jaar met een gerust hart de voorzitters functie over,” aldus de huidige voorzitter Hilbert Wiechers. “Hij is de juiste persoon op deze positie en past uitstekend in het opgestelde profiel.”


Directeur Jan Meerman: “Met de komst van Anton Sanders verwelkomt INretail een voorzitter met uitstekende kwalificaties. Bovendien kent hij de woonbranche van binnenuit en deed hij eerder ervaring op met het functioneren van een brancheorganisatie. Ik kijk uit naar de samenwerking.”