Nieuws van Loba en Wakol

07-04-2016
Nieuws van Loba en Wakol

Nieuws van Loba en Wakol

WAALWIJK- Lecol brengt twee nieuwe producten tegelijk op de Nederlandse markt: een nieuwe 2k lak van Loba die oogt als een olie en een vochtbestendige MS lijm voor PVC en rubber van Wakol.

De LOBADUR® 2K InvisibleProtect A.T. biedt volgens Lecol ultieme bescherming van de parketvloer zonder dat je er iets van ziet. "In 1 dag een vloer lakken lijkt onmogelijk. Is het niet! LOBADUR® 2K InvisibleProtect A.T. staat voor de nieuwste generatie hout- en parketafwerking en combineert de kracht plus het onderhoudsgemak van een watergedragen lak met de uitstraling van een olievloer", aldus Lecol. In slechts twee lagen is de vloer extreem beschermd tegen krassen, chemicaliën en slijtage. Er is zelfs geen primer meer nodig, wat tijd en geld scheelt.

"Een geweldige eigenschap van deze nieuwste generatie hout- en parketafwerking is dat het een buitengewoon mat effect creëert. Dit effect blijf na het gebruik intact waardoor je nooit meer last hebt van strepen of glansplekken. LOBADUR® 2K InvisibleProtect A.T. behoudt dát wat de vloer zo mooi maakt: de charme en uitstraling van onbehandeld hout."

WAKOL MS550 PVC- en rubberlijm is geschikt voor de verlijming van alle PVC-vloerbedekkingen alsook PVC-design- en rubber vloerbedekkingen. Hierbij speelt het geen rol of men op zuigende of niet-zuigende ondergronden, binnen of buiten de vloerbedekking wil plaatsen. Zones met hoge vochtwaarden, zoals bijvoorbeeld badkamers, wellness ruimtes en rondom zwembaden of in zones met verhoogde warmtebelasting door zonlicht, zoals bijvoorbeeld wintertuinen, kunnen op een betrouwbare manier met WAKOL MS550 geplaatst worden. Tot nu toe was de branche voor deze toepassingen aangewezen op 2-componenten polyurethaan lijmen, aldus Lecol.

WAKOL MS550 onderscheidt zich door een heel geringe compressieneiging. Bij het onvermijdelijk werken op de vloerbedekking, zoals bij het plaatsen van vloerbedekking op rol, worden knieafdrukken in het oppervlak geminimaliseerd. Door de hoge aanvangshechting en de snelle droging liggen PVC-design-vloerbedekkingen vanaf het begin stevig op hun plaats. Op het vloerbedekking oppervlak terechtgekomen lijm kan in verse en uitgeharde toestand zonder te veel moeite verwijderd worden. Als 1-component product valt bij het gebruik van WAKOL MS550 het lastige en omslachtige mengen weg. Dat betekent dat de gebruiker in tegenstelling tot vroeger voor 2-componenten PU-lijm geen mixer en stroom op de bouwplaats nodig heeft.

"U ergert zich niet aan vervuild roergereedschap of tijdverlies door het mengen. Mengfouten behoren hiermee ook tot het verleden. Bij zuigende ondergronden zijn wachttijden bij dit moderne product niet meer nodig. Er is continu een open tijd van circa 35 minuten beschikbaar. U verliest geen geld meer door uitgeharde resthoeveelheden, die bij 2-component producten onvermijdelijk zijn. Na het afdekken van de resthoeveelheid en het sluiten van de emmer kan de lijm voor volgende werkzaamheden gebruikt worden. Er ontstaat dus nauwelijks restafval."

Nieuws van Loba en Wakol