Nominatie voor Jakko Woudenberg

19-08-2020
Nominatie voor Jakko Woudenberg

Jakko Woudenberg - Dutch Wood Artist - is genomineerd voor een Vakwerk Award in de categorie Interieurbouw. Parketblad besteedde vorig jaar al aandacht aan de bijzondere vloer die Jakko heeft ontworpen en samen met collega-parketteurs geplaatst.
Nominatie voor Jakko Woudenberg
Jakko werd gevraagd door architect Paul de Ruiter, die het bijzondere pand van groenvoorziener Krinkels uit Breda ontwierp. De vloer is cirkelvormig en de vloer moest met deze ronding meelopen. Jakko kreeg de vrije hand en creëerde van duizenden kaarsrechte latjes een serie van 75 organisch gevormde jaarringen. Vorig jaar betrok Krinkels het gebouw, waar een flinke boom het middelpunt vormt van het atrium. Voor de boom geplaatst werd, heeft Jakko eerst een lengte van 40 kilometer aan latjes (licht eiken en donker teak) verwerkt in de vloer van de begane grond, doorlopend op de trap en ook op de rondgang van de eerste verdieping.
 
“In mijn woonplaats Schagen heb ik tijdelijk een hal gehuurd om de oppervlaktes van de trap helemaal uit te kunnen leggen op de vloer. Elke trede heeft z’n eigen afmetingen, van elk oppervlak had ik een mal, waarop ik alles heb voorbereid. En toen van Schagen naar Breda ermee. Gelukkig heb ik ze niet door elkaar gehaald,” lacht Jakko. Zie onderstaande link, waar een filmpje over het project te vinden is en waar je op Jakko’s project kunt stemmen.