NSG en NEN werken aan richtlijn vloerafwerkingen

15-04-2013
NSG en NEN werken aan richtlijn vloerafwerkingen

NSG en NEN werken aan richtlijn vloerafwerkingen


RIJSWIJK – Dagblad De Telegraaf berichtte op 10 april jl. dat een nieuw geluidslabel een einde moet maken aan de ellenlange klachtenregen van huurders en huizenbezitters die worden geteisterd door geluidsoverlast van hun buren. Strengere eisen aan vloerisolatie van oudere etagewoningen moeten deze bron van ergernis grotendeels wegnemen.

 

Volgens het dagblad werkt de Nederlandse Stichting Geluidshinder samen met het Nederlands Normalisatie-Instituut aan een richtlijn voor vloerafwerkingen. Het label is bedoeld als advies voor consumenten, maar ook voor verhuurders, Verenigingen Van Eigenaren en producenten van ondervloerproducten.

 

EcoPearls van Unifloor

Het grootste probleem bij oude etagewoningen is volgens de NSG de geringe geluidsisolatie van de houten vloer tussen twee woningen. Unifloor Underlay Systems lanceerde vorige week op Vakdagen Parket & Woninginrichter zijn EcoPearls. “Op houten draagvloeren draagt deze droge egalisatie bij aan de contactgeluidreducerende eigenschappen van de totale opbouw”, legt technisch adviseur Zuid-Nederland Frank Vousten uit. EcoPearls is volgens Unifloor uitstekend te combineren met diverse droge tussenvloeren zoals Jumpax CP, Jumpax HD en Jumpax Dual.

De nieuwe droge egalisatie bestaat uit platte houtspaanders van 3-4 mm, die door een cementbad zijn gehaald. Vousten: “Hierdoor zijn ze versteend en dus resistent tegen schimmel en ongedierte, maar nog wel zo licht dat je EcoPearls prima kunt gebruiken voor houten draagvloeren in bijvoorbeeld oude Amsterdamse grachtenpanden. Je kunt er hoogteverschillen van 0,5 tot 18 centimeter mee opvullen. Door de platte vorm hechten ze in elkaar en heb je een stevige ondergrond. Want ronde korrels blijven rollen. Leg wel altijd eerst een PE-folie neer.” EcoPearls is overigens ook geschikt voor zand-cement draagvloeren.

Foto: Frank Vousten demonstreert EcoPearls op de Vakdagen in Gorinchem.

Nieuwsgierig naar meer op Vakdagen Parket & Woninginrichter gelanceerde producten? Mis dan Parketblad van 31 mei niet. Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan.