NSG keurmerk voor Unifloor is jarig

03-11-2015
NSG keurmerk voor Unifloor is jarig

NSG keurmerk voor Unifloor is jarig

DEVENTER-Vandaag is het een jaar geleden dat het eerste exemplaar van het NSG Geluidkeurmerk werd uitgereikt aan Unifloor voor een aantal geluid reducerende ondervloeroplossingen.

Deze producten zorgen ervoor dat de geluidsoverlast van lopen met hard schoeisel in woningen met betonvloeren beperkt wordt. De Nederlandse Stichting Geluidhinder (NSG) heeft een bijzondere rol gespeeld als we het hebben over de geluidhindernorm in Nederland. Begin jaren negentig heeft NSG de norm van 10 dB voor vloerbedekkingen geintroduceerd. De ambtelijke commissie van Dinther die voor de rijksoverheid toentertijd een project uitvoerde met betrekking tot de Wet Geluidhinder (Wgh), vond deze norm een goed sturend element voor marktbewerking en geluid. En inmiddels is deze norm alom geaccepteerd bij verhuurders, VVE’s en akoestisch adviseurs.

Voor Unifloor is geluidreductie al jarenlang één van de eigenschappen die bij bestaande en nieuwe producten altijd hoog in het vaandel staan, aldus de ondervloerenfabrikant uit Deventer.