Officiële opening nieuwe huisvesting van MOSO

Officiële opening nieuwe huisvesting van MOSO | Parketblad
Officiële opening nieuwe huisvesting van MOSO | Parketblad

ZWAAG- Bamboespecialist MOSO International BV heeft vrijdag 8 april haar nieuwe hoofdkantoor in Zwaag officieel geopend.

Het gebruik van bamboe breidt zich volgens het bedrijf wereldwijd steeds verder uit en de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Met de ingebruikname van het nieuwe pand aan de Adam Smithweg verwacht de internationaal opererende onderneming klaar te zijn voor de toekomstige groei en presenteert met het bijzondere ontwerp van het kantoor een zeer bijzonder visitekaartje voor iedereen die interesse heeft in de toepassingsmogelijkheden van bamboe.

De nieuwe locatie is niet zomaar een kantoorpand met een magazijn: het biedt een dynamische werkruimte en een showroom voor bamboe toepassingen en is met 39.150 m3 (4.350 m2) het grootste bamboe-magazijn van Europa. Het duurzaam gebouwde kantoor is licht en ruim ingericht. Met de talloze toepassingen zoals vloeren, trappen, plafonds, deuren, kozijnen en meubels, is het pand een unieke bamboe showroom. Het pand heeft een hart van bamboe: 5 bamboestammen van 12 meter hoogte zijn, dwars door de verdieping vloeren heen, van de vloer tot aan het dak geplaatst. Vanaf de entree tot in het magazijn loopt een speciale route, die een goed inzicht biedt in de totale levenscyclus van bamboe (van bos tot ruw materiaal en van balk tot buitenproducten van de toekomst). Deze bamboe route is in zijn geheel ook al via Google Street View te volgen: https://www.moso.eu/nl/moso/interactive-tour.

Rene Zaal, CEO van (het als bedrijfsnaam geregistreerde) MOSO: "De verwachting is dat het gebruik van bamboe de komende jaren een vlucht gaat nemen. Al enkele jaren is er een toenemende interesse in ecologische alternatieven voor tropisch hardhout. Hierdoor is de ontwikkeling van bamboetoepassingen in een stroomversnelling geraakt. Met name de groei in buitentoepassingen is opvallend. Kijk bijvoorbeeld naar het alternatieve gebruik van bamboe voor gevelbekleding en terrassen. Maar ook het gebruik van bamboe als volwaardig houtproduct voor interieurbouw is aan een opmars bezig. Met de opening van ons nieuwe pand verwachten wij helemaal klaar te zijn voor de toekomst." Hij deed de opening vanaf een meter of tien in de hoogte, gezeten op een bamboe stoel die nog dateerde uit de beginjaren van MOSO, opgetild door een vorkheftruck (zie foto onder).

De officiële opening werd verricht door Hans Friederich, directeur-generaal van het Internationale Netwerk voor Bamboe en Rotan (INBAR): "Sinds de oprichting in 1997 is MOSO de baanbrekende speler in het veranderen van de perceptie van bamboe in westerse markten. Door het ontwikkelen van hoogwaardige, gestandaardiseerde industriële producten van bamboe, en deze actief onder de aandacht te brengen bij architecten en ontwerpers, speelt MOSO een belangrijke rol in het veranderen van de gemeenschappelijke gedachte over bamboe. Bamboo is nu geaccepteerd als een geprefereerd duurzaam ontwerp- en bouwmateriaal door consumenten, ontwerpers en architecten.’"

Een uitgebreid verslag van de seminars die voorafgaand aan de opening in het pand werden gehouden leest u in de mei editie van het Parketblad.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen