Onderzoek Uipkes Houten Vloeren

19-12-2018
Onderzoek Uipkes Houten Vloeren

Onderzoek Uipkes Houten Vloeren
Eikenhout is veruit de populairste houtsoort voor het leggen van een nieuwe houten vloer. Dit en meer blijkt uit onderzoek van vloerenspecialist Uipkes Houten Vloeren. Zij analyseerden onder andere ruim 1300 opleveringen, offerteaanvragen en online bezoekersdata.

Bij nieuwe houten vloeren gaat de interesse in 37,8 procent uit naar eikenhout. Op de tweede plaats volgt robijnhout (15,1 procent), terwijl de derde plek wordt bezet door jatoba hout (6,4 procent).  “De keuze voor eikenhout is een logische,” aldus Martin Uipkes, eigenaar van Uipkes Houten Vloeren. “Eikenhout is een betaalbare en duurzame houtsoort, komt veelal uit Europese, goed beheerde bossen en gaat door zijn hardheid lang mee. Tevens is het de meest geschikte houtsoort in combinatie met vloerverwarming.”

Naast de houtkeuze is binnen het onderzoek van Uipkes ook gekeken naar de kleurkeuze van Nederlanders. Bruine vloeren zijn het populairst, met 39 procent van het totaal, gevolgd door wit (32,6 procent) en grijs (16,4 procent). Voor de kleur zwart wordt het minst vaak gekozen (12,1 procent). Het meest gekozen legpatroon is de plankenvloer (62,9 procent). Bij dit legpatroon wordt de nadruk vooral gelegd op de houttekening van de vloer. Het bekende visgraatmotief volgt met 30,6 procent en ook wordt regelmatig gekozen voor de Hongaarse punt (6,5 procent).