Onze Oosterburen wijzen ons op glijders

30-11-2016
Onze Oosterburen wijzen ons op glijders

Onze Oosterburen wijzen ons op glijders


BAD HONNEF- De vereniging van Duitse parketproducenten (vdp) laat weer van zich horen met een onderwerp waar men in de parket branche nog wel eens aan voorbij gaat: meubelglijders of meubelblokjes ter bescherming van de parketvloer.

Parket kan, vanwege de stabiliteit van het hout, een hoop hebben als het om belasting gaat. Maar zware meubelen, in het ergste geval voorzien van metalen of kunststof poten, zijn slecht voor iedere vloerbedekking. Daarom raadt de vdp aan om viltdopjes of meubelglijders aan te brengen op meubelen. Onzichtbare bescherming tegen krassen voor onder kasten, tafels, stoelen en sofas.

Meubelglijders (wat een leuk woord) zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten, gemaakt van verschillende materialen. Voor gladde vloeren, zoals parket, zijn er glijders van vilt of teflon. "De viltdopjes zitten op een vel en kunnen eenvoudig onder de poten worden geplakt. Wanneer er vaak met een meubel wordt geschoven zijn er steviger, opschroefbare varianten verkrijgbaar", aldus Michael Schmid, voorzitter van de vdp.

Voor buismeubelen zijn er glijders die op de buis worden geklikt of geschroefd. Zelfs voor schommelstoelen is er band verkrijgbaar die  opgeplakt kan worden. Let er wel op dat er geen schuurmateriaal (korrels) in de bescherming is verwerkt, want deze beschadigen juist de vloer. Eigenlijk zou je de staat van de viltdopjes of andere bescherming iedere drie tot vijf weken moeten controleren wanneer er vaak geschoven wordt met tafels, stoelen en kasten, zo stelt de vdp. Wat zij onvermeld laten maar eigenlijk voor zichzelf spreekt is dat deze dopjes en glijders en prima bijproduct voor de parketprofessional zijn. Dus bestellen en verkopen (of weggeven) bij iedere opgeleverde vloer, beste parketmensen!

Onze Oosterburen wijzen ons op glijders