Oplevering praktijkruimtes HMC Rotterdam

12-07-2016
Oplevering praktijkruimtes HMC Rotterdam

Oplevering praktijkruimtes HMC Rotterdam


ROTTERDAM- Gisteren zijn de praktijkruimtes van HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam officieel opgeleverd. De komende weken worden de praktijkruimtes ingericht, zodat ze klaar zijn bij aanvang van het nieuwe schooljaar.

Het hele schooljaar is er hard gewerkt om de bestaande werkplaatsen en praktijkruimtes van ca. 4.500 m2 ingrijpend te renoveren. Dit werd gedaan in fases, zodat de school door kon draaien. In september van dit jaar is de nieuwbouw met daarin de kantine, studiecentrum en andere lokalen al opgeleverd. Met de oplevering van de praktijkruimtes is de (ver) nieuwbouw van het HMC Rotterdam succesvol afgerond. Het nieuwbouwproject is binnen het budget en binnen de afgesproken termijn gerealiseerd. De aannemer was Waal Bouw en de installaties zijn aangelegd door B.R.I. Het ontwerp is van RoosRos Architecten.

Locatiedirecteur Denny Terlouw: "Met het officieel opleveren van de praktijkruimtes hebben we een bruisende leeromgeving gemaakt waarin leerlingen samenwerken aan praktijk- en leeropdrachten. De beleving en ervaring van onze creatieve opleidingen én de prachtige producten speelden een belangrijke rol bij de realisatie."

De officiële opening van de nieuwbouw gaat plaatsvinden op vrijdag 28 oktober 2016. Burgemeester Aboutaleb en wethouder van Onderwijs Hugo de Jonge van Rotterdam zullen het gebouw dan officieel openen onder het toeziend oog van leerlingen, docenten, vakmensen uit de branche en andere genodigden.