Pallmann voldoet aan Europese Verordening Bouwproducten

Pallmann voldoet aan Europese Verordening Bouwproducten | Parketblad


HAAKSBERGEN - Unipro bv laat weten al helemaal klaar te zijn voor de deze maand in werking getreden Europese Verordening Bouwproducten. Woordvoerder Ilse van Bodegom: “Onze Pallmann- en Uzin-producten zijn al jaren voorzien van een CE-markering op de etiketten en productinformatiebladen. Dit betekent dat deze producten zijn getest volgens Europese specificaties, zodat de markt open en transparant blijft. Met de nieuwe Europese Verordening Bouwproducten, die vanaf 1 juli dit jaar is ingegaan, zijn fabrikanten ook verplicht prestatieverklaringen beschikbaar te stellen aan alle afnemers. Deze verklaringen zijn bij ons voor iedereen makkelijk toegankelijk beschikbaar op Pallmann.nl en Uzin.nl.”

 

Zonder prestatieverklaring geen CE-markering

Op 1 juli 2013 is de Europese Verordening Bouwproducten in werking getreden. Deze biedt uniforme regels voor de handel in bouwproducten binnen de EU. Met de al bestaande CE-markering én de - vanaf 1 juli – verplichte prestatieverklaring moeten fabrikanten, importeurs en distributeurs aangeven wat de prestaties van de eigenschappen van het product zijn. Deze prestatieverklaring maakt de producentaansprakelijkheid transparant voor alle marktpartijen.

Dit geeft je als ondernemer de noodzakelijke informatie om aan te tonen dat je aan de eisen voor bouwwerken voldoet. Deze eisen gaan onder meer over de sterkte bij constructieve veiligheid, brandveiligheid, gezondheid, hygiëne of energiezuinigheid. Zonder de prestatieverklaring mag een product geen CE-markering hebben. Klik hier voor meer informatie.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen