Parador heeft een nieuwe eigenaar

Parador heeft een nieuwe eigenaar | Parketblad


COESFELD- Investeringsmaatschappij Nord Holding mbH neemt van de huidige eigenaar Hüls-ondernemingsgroep per 1 oktober 2016 Parador over, inclusief de dochterondernemingen.

“Het verheugt ons met NORD Holding een gerenommeerde investeerder aan onze zijde te krijgen. Gezamenlijk willen wij de ingeslagen groeikoers verder voortzetten en onze marktpositie duidelijk uitbouwen”, aldus Lubert Winnecken, bedrijfsleider van Parador. De onderneming groeit verder en realiseert naar verwachting in 2016 een procentuele omzetgroei in de dubbele cijfers. Investeringsmaatschappij NORD Holding mbH uit Hannover behoort tot de oudste investeerders in Duitsland en investeert voor de lange termijn in groeiende midden- en kleinbedrijven.

Parador GmbH heeft zich vanaf de oprichting in 1977 ontwikkeld tot een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige systemen voor vloer- en wandinrichting. Het productassortiment omvat laminaat vloeren, parket, panelen, elastische en textiele vloerbedekkingen die in de Duitse hoofdvestiging in Coesfeld en de Oostenrijkse vestiging in Güssing worden vervaardigd. "Als traditioneel houtverwerkend bedrijf onderschrijft Parador een verantwoordelijke omgang met natuurlijke bronnen en zet ecologische maatstaven bij materiaalgebruik, productie, verpakking en logistiek", aldus de fabrikant. Sinds 2011 is Parador partner van de stichting “Plant-for-the-Planet”, die zich wereldwijd inzet voor ontbossing en klimaatbescherming.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen