Parador wint designprijs met Grid

21-11-2012
Parador wint designprijs met Grid

Parador wint designprijs met Grid


COESFELD (D) – Het laminaatdecor Grid van Parador heeft een speciale vermelding gekregen bij de German Design Award 2013. De Duitse vloerenfabrikant (www.parador.nl) kreeg deze in de categorie Home Interior voor de ‘bijzonder hoge designkwaliteit’ van Grid. Dit decor maakt deel uit van de collectie Parador Identity, waarmee het mogelijk is op commissie unieke laminaatvloeren te maken.

De German Design Award is een prijs van de Rat für Formgebung. Hiervoor zijn 1.500 inzendingen van genomineerde bedrijven binnengekomen. Deze zijn verdeeld over negen categorieën, een jury van 30 designexperts buigt zich over alle inzendingen. De Award wordt 15 februari uitgereikt op de vakbeurs Ambiente in Frankfurt am Main.

 

 

Andy Warhol

Het decor Grid is gemaakt door Parador-designer Frank Petersen. “Het is een bitmap-raster op schaal. Mijn inspiratie kwam van de popartiesten Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Het patroon van het raster maakt de legrichting van de delen onzichtbaar. Bovendien kunnen wij Grid afstemmen op de speciale wensen voor ieder project door te spelen met de grote van de elementen en de kleuren.”

Het maken van unieke laminaatvloeren is mogelijk dankzij het digitale drukproces ArtPrint van Parador. Hierbij kan volledig vrij worden gewerkt of op basis van een veelvoud aan decorvarianten zoals Grid. Petersen: “Dankzij zeer hoge resoluties van 1.440 x 1.440 dpi kunnen wij de decors een glans en kleurintensiteit geven, die vergelijkbaar is met die van hoogwaardige kunstdrukken!” Parador kreeg hiermee wereldwijde bekendheid bij de opening van het Berlijnse Nhow Hotel. Ontwerper Karim Rashid maakte hiervoor unieke vloeren met ArtPrint (zie Parketblad 2-2012 pag. 44).