Parket past overal bij

Parket past overal bij | Parketblad

BAD HONNEF (D)- De Duitse vereniging van parketfabrikanten (vdp) heeft een even eenvoudige als correcte boodschap: een parketvloer voelt zich thuis in ieder interieur.

Van klassiek landelijk tot modern high tech, van een opgeknapte boerderij tot een appartement in een oud fabriekspand en van een rijtjeshuis in een Vinex lokatie tot een historische woning in een oude binnenstad, parket past overal, zo melden de Duitse fabrikanten eensgezind. Altijd goed wanneer consumenten er extra aan herinnerd worden, zeker in een tijd waarin we van alle kanten horen dat het beter gaat met de woonbranche en het consumentenvertrouwen!

De vele mogelijkheden in kleuren, afwerken en legpatronen maakt van parket een natuurlijk, veelzijdig en aantrekkelijk product, zo roepen de leden van de vdp. Ook prijstechnisch gezien is er meer mogelijk dan voorheen: tweelaags, drielaags, massief of fineer parket kennen ieder hun eigen prijsgamma, met daarbinnen ook genoeg variëteit om meerdere groepen consumenten te kunnen bedienen. Het mag als een open deur klinken, maar het kan niet vaak genoeg worden gezegd.

Michael Schmid, voorzitter van de vdp, wijst ook op het ruimtelijk effect van parket: "We kennen het effect van vloerdelen in de lengte, in de breedte of diagonaal leggen. Daarnaast is er de werking van kleur. Een smalle vloer in een lichte kleur oogt ruimer dan dat deze feitelijk is, zeker in combinatie met lichtgekleurde meubelen. Een donkere vloer met lichte meubelen zorgt weer voor een heel ander effect: de donkere vloer maakt de ruimte kleiner, maar de lichte meubelen zorgen voor een mooi contrast waardoor het toch weer ruimer oogt. Een egaal afgewerkte vloer verplaatst de aandacht naar de meubelen, een vloer met reliëf ziet er weer heel goed uit met vrij neutrale meubelen." Hij wijst op de natuurlijke kleur van diverse houtsoorten die een sfeer creëren in het interieur of juist het aan de slag gaan met kleurolie of -lak om weer een heel andere sfeer op te roepen. "Parket biedt ontelbare mogelijkheden en sluit aan op de woonsmaak van vrijwel ieder individu."
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen