Parket Point ziet veel toekomst in Meister

Parket Point ziet veel toekomst in Meister | Parketblad


AALSMEER - Dat Meister nog steeds een voorloper is op de Nederlandse markt, bleek wel op de huisbeurs van groothandel Parket Point in Aalsmeer. Deze vond maandag 28 oktober plaats. Centraal stonden vijf nieuwe Meister-vloerconcepten, die speciaal voor de Nederlandse markt zijn samengesteld.

 

“Deze vloeren zullen de komende drie jaar toonaangevend zijn binnen de branche”, vertelt directeur Jacco Broere van Parket Point enthousiast. “Als detaillist kun je met minimale investering je bestaande presentatie upgraden met twee designconcepten laminaat, een Nadura-concept en twee parketconcepten. Meister verdient de gunsten van echte parketprofessionals aangezien ecologie, duurzaamheid en passie bij deze Duitse fabrikant voorop staan.”

 

Geplankte stroken

MeisterWerke maakt volgens Broere nu het grootste lamelparketassortiment in Europa. “Om overzicht te bewaren is het parketconcept opgedeeld in zeven thema’s. Zo is het gevoel van de consument de wegwijzer binnen je assortiment. Als Parket Point hebben wij de absoluut nieuwste Longlife-trenddecors samengesteld in deze presentatie. Er zijn 56 nieuwe PD 400-landhuisdecors, waarvan zelfs de Luxury Affairs van Lodewijk XIV en Oscar Wilde onder de indruk zijn: ruimte voor uiterlijke schoonheid van het kunstwerk. Er is ook een hoogglansconcept in strak design en een prachtig natuurlijk uitgesleten eiken met individueel gecorrigeerde knoesten en scheuren.”

Gedurfde nieuwe technieken voeren de boventoon bij het parketconcept. Broere: “Wat denk je van PC 400 Style in 3D-strokenparket of zelfs geplankte stroken? De kwadrant klikpanelen uit de PQ 500-serie (foto) vormen het sluitstuk van dit concept, waarvoor consumenten echt enthousiast zullen zijn.”

 

Versteend hout

Het vernieuwende laminaatconcept bestaat uit nieuwe LD 300 | 30 Melango-decors en een complete nieuwe serie LD 300 | 25 S Melango in de vertrouwde lengtemaat maar dan in een 25 cm brede plank. Ook de pvc-vrije kunststof designvloeren van Meister zijn in maatvoering aangepast aan Nederlandse maatstaven (205,2 x 19,8 cm), waarvan de beste trendkleuren uit deze serie zijn opgenomen.

Op de huisbeurs bij Parket Point zagen wij ook dat Meister niet terugdeinst voor de nieuwste technieken. Met de Wood Powder Technology van Välinge Innovation maakt de Duitse fabrikant Nadura. “Het geheim van hard als steen en warm als hout. Een fascinerend stukje geologische geschiedenis van versteend hout, bij Meister ging de ontwikkeling echter sneller”, vertelt Broere. “Na de succesvolle introductie komen wij nu met nieuwe vloeren. Hierbij wordt de oppervlaktestructuur variabel aangeboden in fascinerende decors!”