Parketbranche doet mee aan Didammers Helpen

26-11-2013
Parketbranche doet mee aan Didammers Helpen

Parketbranche doet mee aan Didammers Helpen


DIDAM – Op 19 september ontplofte er een woning in het Gelderse Didam. Bij deze ramp kwamen de ouders van twee jongens van toen 17 en 19 jaar oud om het leven. Met de actie Didammers Helpen heeft het hele dorp de handen ineengeslagen om voor Lesley en Sven een nieuw huis te bouwen. Op initiatief van John Coutinho helpt nu ook de parketbranche mee.

 

“Toen ik over deze geweldig mooie actie in de krant las, dacht ik gelijk ‘Die jongens hebben natuurlijk ook een nieuwe vloer nodig. Wat zou het mooi zijn als wij als parketbranche iets voor hen kunnen doen’. Zo is het begonnen”, vertelt John Coutinho. Samen met zijn goede vriend parketdocent Mari Habraken ging de eigenaar van Coutinho Parket en Traprenovatie in Den Bosch op zoek naar sponsors. “Daar werd gelijk heel enthousiast op gereageerd door allerlei bedrijven. Echt ongelooflijk! Zo heeft Chris de Vries, operationeel manager bij Bruynzeel, allereerst een topkwaliteit parketvloer voor ons geregeld. Natuurlijk kon ik dit hele project niet voor me houden. Toen ik een tweet stuurde naar mijn collega’s van Rasenberg Parketvloeren uit Terheijden zeiden ook zij gelijk enthousiast hun medewerking toe. Daarna ging alles héél snel.”

 

Team van parketteurs

Ondertussen wordt het hele project gesponsord door: de Bannerwinkel.nl, Bona Benelux (Spray Mop), Bruynzeel Vloeren (de parketvloer), Hamat (binnen- en buitenmat), Koninklijke Peitsman (plinten), Lecol (voorstrijk), Op ’t Hof Gereedschappen en IJzerwaren (T-shirts voor leggers), Parketfabriek Lieverdink (wand in kops hout), Renotec duo (luchtbevochtiger) en Vloergroothandel De Betuwe (plintenlijm).

Het leggen en afwerken van de 70 vierkante meter grote parketvloer in de hal, woonkamer, keuken en twee slaapkamers zal geheel belangeloos gedaan worden door een team van parketteurs: John en Damiano Coutinho, Kees Brouwer, Steffie Dammers, Joey Leenders, Bianca en Dominique Rasenberg, Frank van de Wetering en Mark van de Zande. De algehele leiding is in handen van Mari Habraken.

 

‘Meer voor elkaar doen’

“Met al deze mensen en bedrijven sluiten wij 2014 hoe dan ook positief af! Wij hopen de trend te zetten volgend jaar meer voor elkaar te doen”, aldus John. De planning is nog voor kerstmis het huis op te leveren aan Sven en Lesley. Als alles volgens planning verloopt, start het leggen van de vloer op 21 december. Voor meer informatie en foto’s: www.facebook.com/didammershelpen.Johnny Coutinho in actie op het Nederlands Kampioenschap Parketleggen 2013.

Parketbranche doet mee aan Didammers Helpen