Parketlijmproductie 122 procent hoger

19-01-2023
Parketlijmproductie 122 procent hoger

Met een nieuwe parketlijminstallatie in haar fabriek in de Lutherstadt Wittenberg (Sachsen-Anhalt) vergroot PCI Augsburg GmbH de productiecapaciteit voor THOMSIT-parketlijm tot meer dan het dubbele.

Parketlijmproductie 122 procent hoger

Tot nu toe produceerde het bedrijf in de bestaande parketlijminstallatie circa 900 ton SMP-lijm voor de merken THOMSIT en PCI. Met een investering van enkele miljoenen heeft PCI Augsburg GmbH nu de installatie in haar fabriek in de Lutherstadt Wittenberg uitgebreid en gemoderniseerd. Hierbij werd in de zomer van 2022 op het terrein in Wittenberg nog een silo gebouwd en werden drie extra emmervulstations met dubbele filterinstallaties gebouwd om de hoge kwaliteit van de producten te waarborgen.

De nieuwe installatie werd na een bouwtijd van slechts negen maanden voltooid en draait reeds op volle capaciteit. Hierdoor werd de totale capaciteit meer dan verdubbeld, tot circa 2000 ton per jaar. Bovendien heeft het bedrijf twee nieuwe banen gecreëerd in de productie en de kwaliteitscontrole.

Dit is reeds het tweede grote project van PCI Augsburg GmbH dat in de afgelopen 3 maanden werd voltooid. In Augsburg vierde het bedrijf op 17 november 2022 de officiële ingebruikname van haar nieuwe dispersie-installatie. Hier werd een verdubbeling van de productiecapaciteit bereikt.