Parketmeester Destelbergen bevloert Ghelamco Arena

Parketmeester Destelbergen bevloert Ghelamco Arena | Parketblad


GENT – Acht plaatsers van Parketmeester Destelbergen hebben een vloer van 960 vierkante meter geïnstalleerd in de Business Lounge van de Ghelamco Arena, het gloednieuwe stadion van ereklasser AA Gent. Het gaat om een 15 mm dik samengesteld parket met een eiken toplaag van 4 mm onder de naam ‘Creon Wood’, een product van Creon Trading.

 

De vloer is geplaatst op een zand-cement dekvloer met een beschadigde, verzande toplaag, die door boringen hier en daar wat natte vlekken vertoonde (CM-metingen gemiddeld tussen de 1,8 en 3,8 procent). Nadat de dekvloer eerst met de polyurethaanprimer Creon Project PU Prime was voorbewerkt, werd er verlijmd met Creon MS Projectlijm in alupacks van 7 kg.

“Om de droogtijd van de primer in te korten, hebben we 25 ventilatoren gebruikt. Op vrijdag 5 juni brachten we de eerste laag primer op de dekvloer aan. Daarna volgden op zaterdag en zondag de tweede en derde laag, zodat we nog op zondag de startlijn konden plaatsen”, verduidelijkt zaakvoerder Michel Devos van Parketmeester Destelbergen. “De startlijn werd in het midden genomen omdat de zone diverse boogafwerkingen had en we zo in twee richtingen vooruit konden gaan. We kregen een week tijd, maar gingen sneller omdat we de andere aannemers minimaal wilden hinderen. De plaatsing startte op maandagochtend 4 uur en we leverden de vloer afgedekt af op dinsdagavond 19 uur.”

 

Zeven dilatatievoegen

De plaatsing was volgens Devos niet echt moeilijk. Met uitzondering van de ronde boog en zeven dilatatievoegen. “De moeilijkheid lag aan het te leveren product, omdat dit moest voldoen aan de Cfl-S1 brandvertragende norm volgens NEN-EN-13501-1 / ISO 9239-1 en ISO 11925-2. De parketvloer kreeg de naam ‘Creon Fire Retarding Flooring Bfl-S1’ mee omdat we de gevraagde Cfl-S1-norm overschreden en zo zelfs de Bfl-S1 norm haalden. Het idee voor de brandvertragende afwerking ontstond na gesprekken met de grondleggers van Huot Denspark, die de techniek in huis hebben om te conclaveren. De vloerdelen waren in de fabriek afgewerkt met zeven lagen matte anti-scratch lak, die de bereikte brandvertraging niet beïnvloedt.”
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen