Parketopleiding Nieuwegein leeft op

20-10-2015
Parketopleiding Nieuwegein leeft op

Parketopleiding Nieuwegein leeft op

NIEUWEGEIN- Enkele maanden geleden kwam het bericht dat het niet goed ging met de parketopleiding bij ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Er blijkt nu sprake te zijn van een ware opleving.

Dit schooljaar is de opleiding gestart met een recordaantal leerlingen. Er zitten nu 25 leerlingen op de opleiding, verdeeld over niveaus 2 en 3. De schooluren zijn van 13:30 tot 21:00 uur en de groepen hebben gelijktijdig les. Er wordt weer klassikaal les gegeven en het lijkt er dus toch op dat de oproepen van een aantal maanden geleden in de vakmedia geleid hebben tot dit grote aantal leerlingen.

Aan de andere kant: om door te blijven gaan heeft de opleiding volgend jaar net zoveel leerlingen nodig en leerlingen kunnen zich niet meer aanmelden via de site van ROC Midden Nederland, dat de opleiding ook niet meer promoot. Inschrijven via de docenten gaat wel. Dus wilt u als parketspecialist een leerling opgeven voor de opleiding, neem dan contact op met Dirk Ploegers (06 24597303), Fred Witkamp (06 51665720) of Jan van der Kroef (06 53743682).

Op de foto het resultaat van het opknappen van de vloer van het praktijk leslokaal in Nieuwegein, dat van de zomer heeft plaatsgevonden. Kerakoll heeft deze klus (het beschermen van de werkstukken van leerlingen die de vloer vormen en waarvan het hout is gedoneerd door Parketfabriek Lieverdink), waarin maar liefst 15 verschillende houtsoorten in verschillende afwerkingen zijn verwerkt, geklaard met Kerakoll HPX Basic en Kerakoll HPX Mat. Het lokaal wordt ook gebruikt door leerlingen van de opleiding Bouw en Interieur om verschillende houtsoorten te herkennen en te combineren. Docent Jan van der Kroef meldt tevens dat de parketopleiding nu ook gebruik maakt van de houtmachines van ROC Midden Nederland en het lesgedeelte van de stukadoor opleiding.