Parketvloeren juist ook voor ouderen

Parketvloeren juist ook voor ouderen | Parketblad


BAD HONNEF- Ja, de vdp kan er wat van wanneer het gaat om parketpromotie. Ik heb het al eerder hier de revue laten passeren. Deze keer benadrukt de club van Duitse parketproducenten dat parket bij uitstek prima geschikt is voor de Silver Society.

Met deze mooie omschrijving bedoelt men in Bad Honnef de grijze brigade, de veteranen van het leven, de ouderen onder ons. Hoe beweert men bij de Oosterburen dat parket goed past bij de zilverharigen? Mensen worden steeds ouder dankzij de medische wetenschap, gezonde voeding en voldoende beweging. Bij het ouder en wijzer worden hoort ook een groeiend kritisch besef, zo stelt de vdp. "Een hoogwaardig, kwalitatief goed natuurlijk product dat tijdloos is spreekt ouderen in het bijzonder aan", zegt vdp voorzitter Michael Schmid. Met andere woorden: de ouderen vereenzelvigen zich met deze vloersoort: de tand des tijds doorstaan, stoer en onverzettelijk, hoe ouder hoe mooier. En een beetje kraken en piepen draagt bij aan het karakter, denk ik dan. Sommige oudere dames zetten hun haar ook net zo stevig in de lak als hun parketvloer!

Maar het is zeer slim van de vdp: "Hoe meer ervaring in het leven, hoe minder de kans dat men zich bij het kiezen van een vloer op glad ijs begeeft. Mensen met levenservaring (mooie manier om het woord 'oud' te omzeilen) houden niet van kunstmatige producten. Ze willen het echte, het originele, net als zijzelf, getekend door het leven." Hahahaha! Wat een mooie rimpels heeft, u, oma! Net als uw vloer! Ik vind het meesterlijk bedacht. "Een natuurlijke parketvloer weerspiegelt de menselijke huid met alle schitterende onvolkomenheden." Dokter, ik heb zo'n last van een slecht onderhouden parkethuid...

"Een parketvloer verhoogt de levensvreugde van de bewoners en de waarde van de woning." Dus: word nog ouder en blijer en ook nog eens potentieel rijker op het moment dat u noodgedwongen moet overstappen naar een seniorenwoning met goedkoop laminaat of urine afstotend LVT en neem een parketvloer, rijpe man of vrouw! En mocht het huis in de familie blijven, ook goed: "Omdat een parketvloer meerdere malen geschuurd en opgeknapt kan worden hebben uw kinderen en kleinkinderen er later ook nog plezier van!" Petje af voor deze logica. "Koop op uw 40e een parketvloer en u geniet er op uw 70e nog steeds van!" Maar u kunt ook op uw 70e nog een parketvloer kopen. Door een flink deel van de erfenis in een mooie visgraat met band en bies te steken trekt u een lange neus naar die vervelende (klein)kinderen die u nooit komen opzoeken!
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen