Passie voor hout

28-10-2019
Passie voor hout

Qolours Dutch Paintmakers levert hoogwaardige producten voor het kleuren, afwerken en beschermen van houtproducten. Denk dan aan lak, (buiten)beits, boenwas, impregneerolie, hardwaxolie, krijtverf en kalkverf. Natuurlijke en eerlijke producten op basis van vierde generatie recepturen. 
Passie voor hout
Qolours is van oorsprong een familiebedrijf dat is ontstaan uit een passie voor het natuurproduct hout. De ervaren adviseurs hebben jarenlang gewerkt in de houtbranche. Hier ontstond het idee om zelf producten te ontwikkelen om hout te kleuren, af te werken en te beschermen.
Hardwaxolie
De Hardwax Oil van Qolours Dutch Paintmakers is een houtbeschermende hardwax met een natuurlijke en matte uitstraling en een unieke slijtvastheid en waterbestendigheid.
Qolours levert de Hardwax Oil in de varianten Original en High Solid. Deze laatste, de naam zegt het al, biedt extra hardheid. Het zijn zijn één component producten (1K), maar als iemand voor het psychologische effect van extra zekerheid een 2K variant wil kan dat ook.
De parketlakken zijn snel droog, conform het uitgangspunt van Qolours Dutch Paintmakers dat de parketteur ’s avonds op tijd naar huis moet kunnen.
De hardwaxolie is eenvoudig te verwerken op houten vloeren en meubelen en is beschikbaar in een transparante kleur, maar ook in diverse aansprekende kleuren. Deze kleuren zorgen ieder voor een unieke uitstraling van uw houtproduct.
Qolours Hardwax Oil is heel goed te gebruiken in combinatie met de Qolours Impregnating Oil.
Impregneerolie
Qolours Impregnating Oil is een watergedragen impregnerende kleurbeits. Deze impregneerolie kan heel goed worden verwerkt op houtoppervlakken als vloeren en meubelen. Hiermee kan men een kleurende basisbescherming aanbrengen die het houtproduct onder andere beschermt tegen vocht. Qolours Impregnating Oil voorziet vloer of meubel van een natuurlijke uitstraling en accentueert bovendien de authentieke houtstructuur. Nerven, tekeningen en spiegels komen hierdoor nóg beter naar voren. De impregneerolie is uniek omdat het een beschermende werking heeft en het gebruikt kan worden in combinatie met de transparante lakken, kleurlakken of hardwaxolies.

Houtbescherming
Qolours Dutch Paintmakers beschikt ook over uiteenlopende hoogwaardige houtbeschermingsproducten. Deze producten zijn feilloos op elkaar afgestemd en kunnen over elkaar gebruikt worden. Zo kan de impregneerolie goed gebruikt worden in combinatie met de lak of hardwaxolie en de boenwas met de krijtverf of kalkverf.
Door deze producten over elkaar te gebruiken, wordt het houtproduct optimaal beschermd en krijgt een unieke uitstraling. De structuur van de houten ondergrond blijft zichtbaar, ook door de verf heen. Bovendien kunnen de krijtverf en kalkverf ook worden toegepast op stenen muren en andere oppervlakken. 

Passie voor hout
Passie voor hout
Passie voor hout
Passie voor hout