Patent van Vällinge wordt betwist

23-03-2016
Patent van Vällinge wordt betwist

Patent van Vällinge wordt betwist

WILLEMSTAD (ANTILLEN)- Innovations4Flooring (I4F), een bedrijf dat oplossingen voor het leggen van vloeren formuleert, gaat een rechtzaak beginnen tegen het Zweedse Vällinge.

Met deze rechtzaak hoopt het bedrijf het Nederlandse deel van het patent EP 1 084 317 van Välinge Innovation AB ongeldig te laten verklaren. De zaak is gisteren aanhangig gemaakt voor de rechtbank van Den Haag..

I4F beweert duidelijk bewijs te hebben dat zij de technologie van het door de Zweden aangevraagde patent al geruime tijd daarvoor in handen had voor de Nederlandse markt, en hoopt op een uitspraak waaruit blijkt dat Välinge’s patent EP 1 084 317 ongeldig is. Välinge heeft het patent EP 1 084 317 bijna 17 jaar lang opgelegd aan de vloeren industrie, aldus I4F . De uitspraak over het patent kan in Nederland plaatsvinden en wordt binnen een jaar verwacht.

I4F is de originele ontwerper en fabrikant van een volledig gepatenteerd drop lock solution uit één stuk, gebaseerd op een driedelig sluitmechanisme en geschikt voor laminaat vloeren, LVT WPC en houten vloerdelen. Het 3L TripleLock systeem is in 37 landen gepatenteerd en meerdere aanvullende patent aanvragen zij in behandeling. Op de foto het fraaie Willemstad, de thuisbasis van I4F.