Patentbureau bevestigt patent van Pergo

28-06-2017
Patentbureau bevestigt patent van Pergo

Patentbureau bevestigt patent van Pergo


WIELSBEKE - Op 23 juni heeft de afdeling bezwaren van het European Patent Office (EPO) bevestigd dat het patent EP 2 009 195 B1 voor het folddown verbinding systeem van Pergo voor gebruik in vloeren wel degelijk een patent van Pergo is.
Deze techniek is door Pergo ontwikkeld in 2000-2001 en kreeg een patent toegewezen door de EPO. Een derde partij (niet met naam genoemd in het persbericht van Unilin maar u en ik weten inmiddels wie dat is) probeerde het patent ongeldig te laten verklaren. EPO heeft de zaak grondig bekeken en heeft gezegd: het product van Pergo is dermate vernieuwend dat het in aanmerking komt voor een patent, dat dus al in april 2015 is toegewezen.

“Deze beslissing bevestigt de met een patent beschermde positie van Pergo in deze kwestie”, aldus Bart Van der Stockt van Unilin. “Dit specifieke patent, dat volgens ons geldt voor alle commercieel verkrijgbare folddown systemen die uit twee delen bestaan (met gebruik van een apart plastic deel) sluit aan op de andere patenten die Pergo bezit voor folddown systemen uit één stuk (dus zonder plastic deel). Wij waren een van de eersten en de bevestiging door EPO van de geldigheid van dit patent bewijst deze stelling."

De bewuste derde partij kan tegen deze beslissing in beroep gaan en iets zegt mij dat ze dit gaan doen. Wordt dus opnieuw vervolgd... Traditiegetrouw is de illustratie een stuk zeep om deze soap opera te symboliseren.