PCI Augsburg GmbH: overname door het Sika concern afgerond

09-05-2023
PCI Augsburg GmbH: overname door het Sika concern afgerond

PCI Augsburg GmbH maakt bekend dat het bedrijf per direct onderdeel uitmaakt van Sika door de overname van de MBCC Group.

PCI Augsburg GmbH: overname door het Sika concern afgerond

De overname van de MBCC Group, waartoe het bedrijf met zijn merken PCI en THOMSIT behoorde, is op 2 mei 2023 afgerond door het Sika concern.

Sika heeft alle noodzakelijke vergunningen ontvangen en de overname van de MBCC Group afgerond. Met deze aanvullende transactie verstevigt het bedrijf de aanwezigheid in alle regio’s, breidt het concern het product- en dienstenaanbod uit in alle levenscyclusfasen in de bouw en werkt het zodoende mee aan een nog snellere transformatie naar een duurzame bouwsector.

Sika wereldwijd actief

De MBCC Group met het hoofdkantoor in het Duitse Mannheim behoorde tot dusver tot de Lone Star Funds en is actief op het gebied van bouwsystemen en toevoegingen. Om te voldoen aan de regelgeving heeft Sika de tak met toevoegingen van de MBCC Group in Groot-Brittannië, de VS, Canada, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland verkocht aan de internationale private equity onderneming Cinven. De nu dovergenomen tak van de MBCC Group met 6.200 medewerkers in ruim 60 landen en 95 productielocaties had in 2022 een omzet van 2,1 miljard CHF.