PEFC Chain of Custody-standaard nu ook in het Nederlands

PEFC Chain of Custody-standaard nu ook in het Nederlands | Parketblad


HOUTEN – PEFC Nederland laat weten dat zij de nieuwe PEFC Chain of Custody-standaard voor bedrijven in de handelsketen ná het bos, heeft vertaald in het Nederlands. “Deze internationale standaard biedt alle bedrijven die een PEFC Chain of Custody-certificaat hebben, een praktisch middel, zowel internationaal als nationaal, om aan te tonen dat zij zich houden aan de EUTR”, aldus woordvoerder Patricia Dolman. De European Timber Regulation ofwel EUTR van de Europese Unie is sinds 3 maart dit jaar van kracht.

Om het voor bedrijven die al PEFC-gecertificeerd zijn, administratief eenvoudiger te maken hun bedrijfsvoering aan te passen, is er naast de Nederlandse vertaling van de standaard ook een document met de belangrijkste wijzigingen.

Het al bestaande PEFC-stelsel van zorgvuldigheidseisen (het Due Diligence System) is een geïntegreerd onderdeel van de standaard geworden en hierop aangepast. De wijzigingen zijn: 1. Uitgebreide definitie van controversiële bronnen en verboden materialen; 2. Aanvullende informatie-eisen over boomsoorten en herkomst. Alle bedrijven die een PEFC Chain of Custody-certificaat bezitten, hebben van PEFC Nederland de nieuwe standaard en de wijzigingen in het Nederlands al ontvangen.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen