PEFC stemt Chain of Custody Standaard af op EUTR

PEFC stemt Chain of Custody Standaard af op EUTR | Parketblad


HOUTEN - PEFC heeft zijn Chain of Custody-standaard afgestemd op de European Timber Regulation (EUTR). Hiermee zegt PEFC bedrijven een praktisch middel te bieden om aan te tonen dat zij zich houden aan de Europese houtverordening, die op 3 maart jl. in werking trad. Het doel daarvan is illegaal hout te weren van de EU-markt. De EUTR geldt onder andere voor hout en houtproducten uit bossen van zowel binnen als buiten de EU.

 

De PEFC Chain of Custody-standaard is dusdanig herzien dat de eisen van de EU-houtverordening er nu een geïntegreerd onderdeel van zijn. De belangrijkste wijzigingen in de PEFC Chain of Custody-standaard zijn:

 

1. Uitgebreide definitie, conform EUTR-eisen, van controversiële bronnen en verboden materialen;

2. Aanvullende informatie-eisen over boomsoorten en herkomst, conform EUTR-eisen;

3. Het PEFC Due Diligence System (DDS) is aangepast en een integraal onderdeel van de PEFC Chain of Custody-standaard.

 

Webinars

Bedrijven die al een Chain of Custody certificaat hebben, krijgen een overgangsfase van de oude naar de nieuwe standaard van negen maanden. De overgangsfase eindigt op 24 februari 2014. Vanaf dat moment voldoen alle PEFC-gecertificeerde producten aan de EUTR.

PEFC biedt ondersteuning bij de overgang, onder andere via webinars. Voor certificerende instellingen zijn er op 20 en 25 juni gratis webinars en voor gecertificeerde bedrijven op 19 en 26 juni. Ook in september/oktober zijn er webinars. Binnenkort worden ook documenten gepubliceerd met veel gestelde vragen en tips bij de overgang van de oude naar de nieuwe PEFC Chain of Custody-standaard. Die komt daarna ook in het Nederlands beschikbaar. Voor meer informatie www.pefcnederland.nl.
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen