Persoonlijker wordt het niet!

16-06-2016
Persoonlijker wordt het niet!

Persoonlijker wordt het niet!

RIJSWIJK- Jarenlang waren vloeren een element in het interieur waar weinig aandacht aan werd besteed: meubelen, gordijnen en accessoires maakten de dienst uit. Nu staan vloeren weer helemaal op de voorgrond, aldus het Perscentrum Wonen.

"Met interieurs die steeds creatiever en kleurrijker worden, krijgt de vloer een hoofdrol om de sfeer persoonlijk en uniek te maken. Dé trend is om je vloer in patroon te leggen! Nieuwe collecties laten hippe variaties zien op het klassieke visgraat, blok- en vlechtmotief verwerkt in vloeren van hout, pvc en vinyl maar ook als print op zacht tapijt en luxe kleden. Het gebruik van tegels op de wand en vloer is ook een trendy manier om je interieur een frisse update te geven. Grafische patronen die je zelf als een puzzel kunt samenstellen en die vanaf de vloer doorlopen in de wand creëren een dynamisch effect. Ook in hout en betonlook zien we nieuwe ontwikkelingen; de vloer kan er niet oud, grof of verweerd genoeg uitzien! Daarmee krijgt je interieur dat doorleefde karakter dat tijdloos en stoer is. Perfect als basis voor een puur natuur, industrieel of juist design interieur. Voor warmte en gezelligheid wordt in een modern interieur een vlakke vloer gecombineerd met kleden. Laat je vloer tot leven komen met kleur, dessins, patronen en contrast in hard en zacht; dan zit je helemaal goed!" Enthousiast als altijd (wat ik oprecht een kwaliteit van het Perscentrum Wonen vind) en hun observatie dat de vloer doorloopt in de wand (tot aan behang met een Hongaarse Punt als print) is zeer zeker een trend van dit moment. Maar de bewoordingen waarin de consumerende jonge vrouw wordt aangesproken blijven me verbazen.

Het Perscentrum Wonen noemt als voorbeelden van trendy creatieve vloeren de collectie Moods van Moduleo ("Niet alleen visgraat maar ook andere geometrische patronen kun je met deze collectie leggen zoals een hip hexagoon of een stoere streep. Persoonlijker wordt het niet!"), de kleden collectie PLY van Muuto ("Met een patchwork van kleden over elkaar op een gladde vloer geef je een nomadisch accent aan de strakke, architectonische belijning van het huis.") en de tapijten van Desso&Ex ("Voor optimaal comfort kun je zelfs op het kamerbrede tapijt een extra kleed leggen; dat is veilig genieten in je hangstoel of extra zacht voor je baby om op te liggen of te kruipen."). Een kleed bovenop tapijt?

Een ander voorbeeld is de Forbo Novilon vtwonen collectie waar een handig interieur advies aan wordt opgehangen: "Woon jij klein maar fijn? Dan kun je met de vloer de kamer groter doen lijken. Een kamer op het noorden of met kleine ramen heeft minder lichtinval en is al snel donker. Kies dan voor een lichte vloer met een rustige optiek zoals een betonlook. Wil je juist sfeer creëren in een grote ruimte met veel licht, kies dan een vloer in een donkere kleur met een meer uitgesproken print." De serie heeft zeer lange planken en ook een visgraat motief. Als uitsmijter roepen de dames van het Perscentrum: "Tip: de kleur Gruis (nr. 2423) vinden wij de hipste want bruin is het nieuwe grijs!" En rood is het nieuwe groen.

Tot slot: "We blijven fan van hout! Dit warme materiaal is favoriet voor op de vloer en er is meer variatie in kleuren, structuren en legpatronen dan ooit. Naast de authentieke uitstraling van echt hout, zoals verwerkt in de parketcollectie Quick-Step Variano, zijn de look-a-like vloeren van laminaat en vinyl steeds minder van echt hout te onderscheiden." Er volgt een opsomming van alle voordelen van vinyl en laminaat boven echt hout. We blijven fan van hout! Zolang het maar op een foto of in de vorm van een digitale print is, klaarblijkelijk.