PPC breidt Express Service uit met leveren per drone

01-04-2016
PPC breidt Express Service uit met leveren per drone

PPC breidt Express Service uit met leveren per drone

WIJK BIJ DUURSTEDE- De Plinten & Profielen Centrale (PPC) breidt haar Express Service vanaf 1 oktober uit met het bezorgen van spoedbestellingen per drone.

Morgen vindt bij een van de klanten van de groothandel een laatste proeforder plaats, waarna deze nieuwe vorm van Express Service gelanceerd zal worden op de Parket Ambachtsdagen; 25 en 26 september in Wijk bij Duurstede.

“Na een jaar lang grondig testen zijn alle kinderziektes van de PPC Drone Express Delivery uit de lucht. Door te investeren in bezorgen per drone kunnen wij door heel Nederland en België same day delivery waarborgen. Voor elk van onze vier vestigingen is er één drone, die in een mum van tijd een emmer lijm, schuurschijven, een can lak en natuurlijk plinten kan bezorgen. Handig als je iets te kort komt. Met deze Express Service zijn wij de eerste Nederlandse groothandel ooit, die bestellingen vliegensvlug per drone zal bezorgen. Hiermee willen wij laten zien dat wij technologisch altijd voorop lopen. Wist je dat het in Noorwegen al heel normaal is je medicijnen per drone te krijgen?”, vertelt directeur Peter Klaassen van de groothandel uit Wijk bij Duurstede.

“Het idee van leveren met drones komt van onze vader en PPC-oprichter Drees”, vult zijn zus en mede-directeur Lisa Augustin-Klaassen aan. “Wij dachten eerst dat hij een grapje maakte, maar Drees heeft wel vaker ideeën gehad die een schot in de roos bleken. Daarom hebben wij er alle vertrouwen in dat ook dit project gaat slagen en wij onze klanten met het leveren per drone nóg beter kunnen bedienen!”