PPC grote winnaar Lakerveld Woonvakbladen Award

13-09-2012
NIEUWEGEIN – De Plinten & Profielen Centrale is de grote winnaar geworden van de Lakerveld Woonvakbladen Award categorie Parketblad. De andere vier genomineerden waren Beter Hout, Bona, Inpa Parket en Par-Ky. De uitreiking vond 12 september plaats tijdens Interiors United in het Home Trade Center te Nieuwegein.

 

De Lakerveld Woonvakbladen Awards worden sinds 2011 jaarlijks uitgereikt aan interieurbedrijven die met kop en schouders boven het maaiveld uitsteken. Voor alle vijf de titels zijn vijf bedrijven genomineerd. Naast Parketblad geeft Uitgeverij Lakerveld ook Vakblad voor de Woninginrichter, Vakweekblad Meubel, Home & Living en Vakblad Slapen uit. Per categorie waren vijf genomineerden bijeengebracht door een deskundige jury. Aan wie van hen de Award uiteindelijk werd toegekend, bepaalde de branche zelf. Hiervoor werkte Lakerveld Woonvakbladen samen met het Woonzakenpanel van onderzoeksbureau Van Es Marketing Services (www.marktdata.nl). Voor ons Vakblad voor de Woninginrichter waren twee van de vijf genomineerden afkomstig uit de vloerenwereld: tapijttegelfabrikant Interface en groothandel Peitsman. De laatste werd in deze categorie de nummer 1. Op http://www.lakerveldwoonvakbladen.nl/?page_id=323 staat het nieuws over alle titels.

 

Extra leuk

PPC (www.plintenenprofielencentrale.nl) bezorgt duizenden vloerproducten én steeds meer vloeren door heel Nederland. Naast het centrale magazijn in Wijk bij Duurstede zijn er afhaalvestigingen in Amsterdam en Den Haag. De actieve oprichter Drees Klaassen en zijn kinderen Lisa en Peter brengen niet alleen hun bedrijf, maar de hele branche in beweging. “Toen wij hoorden dat wij genomineerd waren, vonden wij dat hartstikke leuk. Dat is iedere prijs waarvoor je in aanmerking komt, vooral als het in de parketbranche zelf is”, vertelt Peter Klaassen. “Want ons streven is daar dé leverancier te zijn. Parketwinkeliers en –leggers kunnen bij ons immers voor eigenlijk alles terecht. Dan is het heel leuk als je daarvoor wordt genomineerd. Want dat bewijst dat de mensen weten wie je bent en je waarderen!”

“Dat wij hebben gewonnen, is natuurlijk helemaal top!”, vult inkoopmanager Niels Aarnoudse aan. “Zeker omdat het momenteel niet super is in de branche. Als je zoveel negatieve verhalen hoort, is het extra leuk als je zo’n award wint. Dat geeft aan dat klanten vertrouwen in je hebben. Dit is dan ook een goede positieve tussenstand.”

 

Heel sterk team

“Ook ons personeel vindt het heel positief dat wij de Award hebben gewonnen”, vertelt Peter verder. “Mijn vader Drees was in het buitenland maar hij heeft gelijk alle verkopers via de e-mail gefeliciteerd.” Als wij Peter vragen wat de grote kracht van PPC is, zegt hij direct: “Ons gigantisch grote assortiment en ons slimme logistieke systeem. Hiermee kunnen wij twee keer per week in heel Nederland bezorgen, zónder verzend- of vrachtkosten. Ook zijn wij heel servicegericht. Bij ons hoef je niet na te denken. Ook al bestel je maar één plintje via onze webwinkel, dan weet je zeker dat het bij je volgende zending zit.”

Tot slot benadrukt Peter dat de groothandel een heel sterk team van vertrouwde, vriendelijke medewerkers heeft. “Zowel chauffeurs, vertegenwoordigers als de mensen in onze afhaalfilialen in Den Haag en Amsterdam. Van onze zestig medewerkers zijn er vijftien hier al meer dan tien jaar in dienst. Terwijl wij pas dertien jaar bestaan. Maar in die jaren zijn wij wel heel hard gegroeid!”

 

Interiors United

Interiors United vond van 9 tot en met 12 september plaats in het Home Trade Center te Nieuwegein. Dit nieuwe evenement (www.interiorsunited.nl) van HTC en het Nederlands Interieur Instituut verving dit najaar de beurzen Home & Interior (HTC) en Woonmodecity (NII). Interiors United presenteerde zich met zijn bijna 200 exposanten als dé ontmoetingsplek voor de wonen- en slapenbranche.

In Parketblad van 12 oktober kunt u alles lezen over de Lakerveld Woonvakbladen Awards. Nog geen abonnee? Vraag dan onder Abonneren & Lezersservice een gratis proefnummer aan.