PPC voor de derde keer FD Gazelle

24-10-2017
PPC voor de derde keer FD Gazelle

PPC voor de derde keer FD Gazelle


WIJK BIJ DUURSTEDE - Plinten en Profielen Centrale is opnieuw uitgeroepen tot FD Gazelle. PPC behoort tot de 754 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Dit keer is het extra speciaal, het is voor de derde keer.

Peter en Lisa Klaassen: “We zijn zo trots op al onze klanten en medewerkers, dankzij hen hebben we deze prachtige titel voor de derde keer gekregen! De criteria zijn de afgelopen jaren steeds strenger geworden, alleen een omzetgroei van 20% over een periode van 3 jaar is niet meer genoeg. Financieel gezond zijn speelt ook een erg belangrijke rol in de nominaties. Vorig jaar werden we 6e in de categorie groot van Regio Oost, 16 november weten we of we dit jaar één van de prijzen in ontvangst mogen nemen, spannend!”

Naast de prijzen voor alle FD Gazellen, worden per regio nóg negen prijzen uitgereikt. Een gouden, een zilveren en een bronzen FD Gazelle voor de snelste groeiers in de categorie klein (€100.000 tot €2 miljoen), middelgroot (€2 tot €10 miljoen) en groot (een omzet boven de €10 miljoen).

De FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financiële Dagblad (onderdeel van FD Mediagroep) uitreikt voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het hoofdcriterium is een omzetgroei van minimaal 20 procent over een periode van drie jaar. De omzetgroei dient ononderbroken te zijn over de periode van drie jaar en in het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal € 100.000. Het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar is het bedrijf maximaal één jaar verlieslatend. Daarnaast wordt vereist dat bedrijven financieel gezond zijn. De financiële gezondheid van een bedrijf is afhankelijk van meerdere factoren. Drie belangrijke factoren hierin zijn de verhouding van het eigen vermogen tot het balanstotaal, de verhouding van de schulden tot het eigen vermogen en het werkkapitaal.

PPC voor de derde keer FD Gazelle