Prachtvloer: eiken cassettevloer

18-09-2020
Prachtvloer: eiken cassettevloer

Bloemen Parket (Kerkrade) heeft eerder dit jaar opnieuw een fraai project uitgevoerd, met vloeren in verschillende ruimtes van Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht. In de bar ligt een eiken cassettevloer van Woodlife Flooring, geleverd door Your Floor, van 100 x 100 cm, gerookt, geborsteld en wit geolied.
Prachtvloer: eiken cassettevloer
Buitenplaats Vaeshartelt kent een rijke geschiedenis. Op het landgoed hebben koningen gejaagd, zijn belangrijke militairen verbleven en hebben rijke families gewoond. Een van de meest illustere bewoners van Kasteel Vaeshartelt was Petrus Regout, een van de eerste Nederlandse industriëlen. Nu is het een plek waar kan worden overnacht, vergaderd, gegeten en gedronken.
Ontwerpbureau Reiters uit Maastricht werd ingeschakeld om een metamorfose in het hele pand te bewerkstelligen. “Buitenplaats Vaeshartelt was al jaren klant bij ons voor het leveren en onderhouden van de houten vloeren, dus dat lijntje was kort. En met Tim Reiters hebben we samen Hotel The Dutch gerealiseerd,” vertelt Ingrid Bloemen. “We hebben nieuwe vloeren gelegd in de lobby, ballroom en bar. De laatste ruimte hebben we samen met Gerald en Berry van Your Floor gedaan.”
Your Floor is importeur van het merk Woodlife voor Nederland, dat ook vloeren van douglas, essen, (veen)iepen en veeneiken produceert. Gerald Zwiers: “Woodlife Flooring maakt houten vloeren van topkwaliteit en is gespecialiseerd in maatwerk en bijzondere afwerkingen. Samen met Bloemen Parket hebben we in de bar voor een cassettevloer gekozen. De kleur werd afgestemd op het interieur.”
In de lobby ligt een betonlookvloer van Cemcolori en in het restaurant is een bourgogne plankenvloer geplaatst, een eiken 1-bis van Lieverdink. “Om het door Tim Reiters ontworpen patroon in de vloer te accentueren hebben we messing strips gebruikt voor de overgangen, wat we nog niet eerder hadden toegepast maar dat zeer verrassend uitpakte. De laatste tijd zie je dat er vaker voor een contrasterend materiaal als messing, koper of RVS gekozen wordt in plaats van wengé,” aldus Ingrid.
Het leggen was precies op tijd klaar. “De TEFAF is voor veel Maastrichtse horecabedrijven een ijkpunt en dus ook een deadline. We waren een dag voor de opening begin maart klaar, maar de kunstbeurs moest al na een paar dagen sluiten vanwege corona. Al met al is het een mooi project geworden, ook omdat de opdrachtgever en architect lef hadden. Dan ga je daarin mee en dat heeft tot een fraai resultaat geleid.”

Prachtvloer: eiken cassettevloer
Prachtvloer: eiken cassettevloer
Prachtvloer: eiken cassettevloer
Prachtvloer: eiken cassettevloer