Prachtvloer: ruim 6000 m2 schuren en lakken

05-05-2021
Prachtvloer: ruim 6000 m2 schuren en lakken

Chris de Vries, eigenaar van Doetinchem Parket, heeft een geweldig eerste half jaar achter de rug. Een project dat min of meer een ‘erfenis’ is, is het onderhoud van de parketvloeren van het Deltion College in Zwolle. “Voor ons is dit een groot project dat ook continuïteit biedt; daar zijn we erg blij mee.”
Prachtvloer: ruim 6000 m2 schuren en lakken
De vloeren zijn indertijd door Bruynzeel gelegd en sindsdien ook onderhouden. De Vries: “Daar zijn inmiddels alle trappen bijgekomen. Het onderhoudscontract hebben wij kunnen overzetten, dus voor de komende jaren zijn we een aantal keer op die locatie aan het werk.”
In totaal gaat het om ruim 6000 m2 aan parketvloeren, met onder andere de loopbruggen, evenals de theaterzaal en het handwerklokaal.
“We werken nu naar een 0-situatie toe, waarbij alle vloeren gefaseerd worden geschuurd en gelakt. Daarna gaan we volgens een onderhoudsschema werken, met een jaarplanning. Het is een school, dus moeten we, als iedereen weer les kan krijgen, werken in de schoolvakanties. Nu, met corona, konden we in de kerstperiode meters maken en zijn we ook doordeweeks regelmatig met een ploeg aan het werk geweest,” aldus De Vries.

De volledige reportage is te lezen in Parketblad n4.