Purline organische vloeren: samenwerking Leoxx en Wineo

Purline organische vloeren: samenwerking Leoxx en Wineo

Leoxx en het Duitse wineo zijn een exclusieve samenwerking aangegaan voor Purline: een duurzame collectie organische, non-pvc vloeren gemaakt van biobased materialen. Al meer dan tien jaar zijn Purline bio-polyurethaanvloeren hét antwoord op de alsmaar toenemende vraag naar duurzaam bouwen.

Purline organische vloeren: samenwerking Leoxx en Wineo

Met name de afgelopen jaren heeft de vraag naar milieuvriendelijke en biobased (bouw)materialen een enorme vlucht genomen. Niet alleen vanuit de overheid en regelgeving, maar ook steeds meer vanuit aannemers, architecten en eindgebruikers zelf. Bedrijven spelen hierin een belangrijke rol en het is daarom belangrijk dat beslissers binnen organisaties op een verantwoorde en duurzame manier opereren. De tijd van wegkijken van het wereldwijde grondstoffen- en klimaatprobleem is echt voorbij en de behoefte om zelf in actie te komen is groter dan ooit.

Purline organische vloeren: samenwerking Leoxx en Wineo

Ecologische voetafdruk verminderen

Anja Nekeman, eigenaar van Leoxx en Prints van Oranje: ”Duurzaamheid is inmiddels een verantwoordelijkheid van iedereen en onderdeel van ons dagelijks leven. Het verduurzamen van gebouwen is tastbaar en concreet, in de toekomst zal dit nog verder toenemen. Leoxx heeft eerder dit jaar een grote stap gezet met de introductie van de duurzame tapijttegelcollectie Flexx, nu breiden we uit met een echt duurzaam alternatief in harde vloeren waarmee we de ecologische voetafdruk verder kunnen verminderen. Organische, biobased vloerbedekking is nieuw in onze collectie en een waardevolle toevoeging. Hiermee ligt niet alleen de focus op reuse en recycle, maar ook op reduce. We geloven dat wineo Purline een echte gamechanger is in biobased harde vloeren. Met deze stap bevestigen we onze commitment aan duurzaamheid en onze overtuiging dat de juiste vloer, ontworpen met liefde voor mens en milieu, het verschil maakt.”

Purline organische vloeren: samenwerking Leoxx en Wineo

Oliver Kluge, global CSO bij Windmöller (het moederbedrijf van wineo): “Leoxx is al tientallen jaren specialist op de markt voor hoogwaardige en innovatieve projectvloeren en biedt professioneel advies en ondersteuning aan architecten, stoffeerders en eindgebruikers. Naast duurzaamheid vormen ook hoogwaardige kwaliteit en designdiversiteit de pijlers van wineo, precies de drie raakvlakken waar de synergie tussen beide merken en organisaties ligt. We zijn dan ook erg blij dat we in Leoxx een competente partner hebben gevonden voor het vermarkten van onze Purline organische vloeren voor de Nederlandse en Belgische markt en kijken uit naar een succesvolle toekomst samen."

Purline organische vloeren

Purline organische vloeren zijn hoogwaardige bio-polyurethaanvloeren gemaakt van natuurlijke materialen. Ze bestaan voor ruim 80 procent uit een biobased kern die wordt gevormd door het hoogwaardige – door wineo zelf ontwikkelde – composietmateriaal ecuran. Ecuran is voornamelijk gemaakt van plantaardige oliën zoals koolzaad- of ricinusolie en natuurlijk voorkomende minerale bestanddelen als krijt. Daarbij bevatten de non-pvc vloeren geen schadelijke stoffen en zijn ze vrij van chloor, oplosmiddelen en weekmakers. Dankzij het slijtvaste en onderhoudsvriendelijke topelement zijn Purline-biovloeren geschikt voor intensief gebruik in commerciële ruimtes.

De gehele wineo Purline-collectie is per direct bij Leoxx verkrijgbaar. De grote verscheidenheid aan diverse trendy designs op rol, plank of tegel maakt Purline-vloeren een feest voor designers om mee te werken, waaronder de dit jaar op BAU gelanceerde vernieuwde Purline 1500 collectie op rol.