Quick-Step in Nederland rechtstreeks naar de klant

Quick-Step in Nederland rechtstreeks naar de klant

Unilin Flooring NL kondigt aan dat er belangrijke veranderingen worden doorgevoerd in haar distributiestrategie voor Quick-Step. Deze strategische verschuiving vindt plaats vanaf 1 juni 2024 en is gericht op het verbeteren en versterken van de aanwezigheid op de Nederlandse markt, met als uiteindelijk doel om klanten beter van dienst te kunnen zijn en de groei van het merk Quick-Step te stimuleren.

Quick-Step in Nederland rechtstreeks naar de klant

In de praktijk betekent dit dat Unilin Flooring NL voortaan Quick-Step rechtstreeks aan haar klanten zal leveren. Dit besluit is in nauw overleg met alle betrokken partijen, Peitsman, PPC en Headlam, genomen. Langs deze weg bedankt Unilin Flooring NL de 3 groothandels voor hun inzet voor het merk Quick-Step gedurende de laatste jaren.

Sales & Marketing 

Ook zal per juni 2024 een toegewijd sales & marketing team van start gaan om de marktpositie van Quick-Step in Nederland te vergroten. Met 100% focus op het merk zal dit team onder leiding van Arnoud van Ravensberg de marktpositie versterken. 

Quick-Step tijdens InCoDa op aparte stand

“Een toegewijd verkoopteam zorgt dat we opnieuw dicht bij de retailer staan en nog meer verbondenheid creëren om goed en snel te kunnen inspelen op een snel veranderende markt. Tijdens InCoDa zullen we Quick-Step al presenteren op een aparte stand en staan we u graag te woord. Deze herstructurering van onze distributiestrategie weerspiegelt die toewijding en stelt ons in staat om te groeien en beter in te spelen op de behoeften van onze klanten”, aldus Danny Englebert, General Manager Unilin Flooring NL.

Centraal magazijn

In het centrale magazijn in Ede zullen alle Quick-Step producten op voorraad liggen, hierdoor kunnen alle orders binnen 24 uur in geheel Nederland worden geleverd. Naast Quick-Step zullen ook alle andere merken binnen Unilin Flooring NL in Ede logistiek vertegenwoordigd zijn.

Tot 1 juni 2024 blijven de groothandelaren Peitsman, PPC en Headlam actief voor Quick-Step en kunnen Quick-Step bestellingen alleen via deze partijen op de gebruikelijke manier worden geplaatst.