Quick-Step lanceert Livyn-vinylcollecties

Yepp 16-10-2012
Quick-Step lanceert Livyn-vinylcollecties

Quick-Step lanceert Livyn-vinylcollecties
 EINDHOVEN – Maandag 15 oktober heeft Quick-Step Livyn in Nederland gelanceerd. Hiermee biedt deze fabrikant (www.quick-step.com) naast zijn laminaat- en parketvloeren nu ook vier collecties vinylstroken. Drie daarvan zijn om te verlijmen en een heeft een kliksysteem.

 

Essential staat voor stroken van 139,3 x 18,5 cm. Deze zijn 2 mm dik (toplaag 0,3 mm polyurethaan, gebruiksklasse 32) en ook verkrijgbaar met v-groef rondom (Essential V4). Voor zwaar commercieel gebruik is er Essential Pro. De stroken hebben dezelfde maat maar zijn 2,5 mm dik met een toplaag van 0,7 mm polyurethaan, waardoor deze voldoen aan gebruiksklasse 34/43. Essential Click V4 bestaat uit stroken (138,6 x 17,8 cm) van 4 mm dik. Hierin is een Uniclic-verbindingssysteem gefreesd. Ook deze versie heeft vellingkanten rondom.

 

Zoekmachineoptimalisatie

De lancering voor Zuid-Nederland was de eerste in Nederland en na de avant-première bij YEPP in Turnhout (zie Nieuws 3 oktober 2012) een van de eerste ter wereld. Plaats van handeling was het Evoluon te Eindhoven. De aanwezige parketspeciaalzaken en woninginrichters vonden de vloeren en hun kleuren en structuren over het algemeen erg fraai. Maar meer nog dan de vloer an sich waren zij onder de indruk van het totaalconcept rondom Livyn. Want om de vloeren te verkopen, is er voor dealers een complete uitrusting aan point of sales-materialen. Zoals een slimme en compacte display, de FloorAdvisor en zoekmachineoptimalisatie, zodat consumenten via internet bij jouw winkel uitkomen.

Een aantal gasten stelde wel kritische vragen over internetverkoop en hoe exclusief een dealerschap is. Dit naar aanleiding van hun ervaringen in Nederland met de prijsval die het laminaat van Quick-Step op internet heeft gekend en het feit dat dit laminaatmerk een tijd lang ‘op iedere hoek van de straat’ te koop was. Livyn wordt, net als het parket van Quick-Step, alleen verdeeld door de Plinten & Profielen Centrale en Peitsman. Bij de detailhandelsverkoop wordt een verschil gemaakt tussen Geregistreerde Dealers, die een lagere inkoopprijs krijgen, en niet-geregistreerde winkeliers.

 

Woensdag 17 oktober wordt Livyn opnieuw gepresenteerd in Zwolle, maandag 22 oktober bij PPC (www.plintenenprofielencentrale.nl) in Wijk bij Duurstede en woensdag 24 oktober bij Peitsman (www.peitsman.nl) in Rotterdam. Meer lezen over Quick-Step Livyn? Mis dan Parketblad van 16 november niet! Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan onder Abonneren & Lezersservice.