Quick Step signaleert junglekoorts

10-06-2016
Quick Step signaleert junglekoorts

Quick Step signaleert junglekoorts

WIELSBEKE (B)- We halen de natuur binnen als reactie op de verhaasting en verstedelijking van onze omgeving. Dat zegt Quick Step en afgaande op de raam- en wanddecoratie en de meubelstoffen om ons heen lijkt de fabrikant een punt te hebben.

Ik citeer (want zo leuk kan ik het zelf niet verzinnen): "Fluitende vogels, bloeiende tuinen en verre bestemmingen...De hunkering naar een vleugje groen klinkt vast herkenbaar in de oren". Wacht even, een hunkering horen is al vrij moeilijk. Hunkeringen voel je meestal. En een vleugje groen horen vind ik ook bijzonder. "De terugkeer van planten in huis werd al ingeluid met de cactus-mania, maar floreert in 2016 pas echt met planten die bij bosjes hun plek innemen binnenshuis. Trek je even terug uit de concrete jungle en laat de jungle trend bij jou thuis binnen."

Alle tinten groen maar ook indigoblauw en zonnig geel horen bij deze trend. Deze worden gecombineerd met wit, beige en bruin voor een pure uitstraling. Lianen, palmbomen en varens zien we op behang, gordijnen, meubelstoffen en kleding. Flamingo's, papegaaien en ananassen horen hier ook bij. Maar er zijn ook patronen in zwart-wit die iets subtieler zijn. Drukke tropische prints of minimalistische abstracte bossen, oud lesmateriaal uit het biologielokaal en meubelen uit verweerd hout horen ook bij deze trend. Maar hoe zit het met de vloeren?

Quick Step gaat echter door over meer echte planten in huis. Exotische varianten zijn overal verkrijgbaar, zo stelt de fabrikant. Durf een palmboom in huis te halen. Maak een klimop muur. Plant een mini kruidentuin. Planten zuiveren ook de lucht binnen. Win-win! Maar de vloer? Wat doen we dan met de vloer?

Rotan, linnen, bamboe, tropische houtsoorten, kurk, het zijn de materialen die bij het inrichten in deze trend horen. Natuurlijk en basic, maar een beetje luxe mag ook, dus is er ook plaats voor leder en marmer. En ja, daar komt hij eindelijk: de uitstraling van een houten plankenvloer, hoort helemaal bij deze junglekoorts, aldus Quick Step. Heb je het te druk met het slepen van palmbomen, het terughalen van ontsnapte papegaaien en het worstelen met de reuzenvaren dan heb je misschien geen tijd voor het onderhoud van parket en kies je dus voor laminaat of LVT met een houtuitstraling. Op de foto een echte jungle. Nu nog zonder vloer, maar dat kan zeker geregeld worden!