Recordaantal deelnemers voor NKP

10-01-2013
Recordaantal deelnemers voor NKP

Recordaantal deelnemers voor NKP


GORINCHEM – Organisator Walter Esch laat weten dat zich voor het Nederlands Kampioenschap Parketleggen dertig parketteurs hebben aangemeld; een recordaantal. Het NKP vindt van maandag 8 tot en met woensdag 10 april plaats in Evenementenhal Gorinchem tijdens Vakdagen Parket & Woninginrichter.

 

“Behalve dat er voor het Nederlands Kampioenschap Parketleggen nog nooit zoveel aanmeldingen zijn geweest, vinden wij het als organisator fantastisch dat ongeveer een derde van de deelnemers uit nieuwkomers bestaat”, vertelt Walter Esch van het Platform Parketbranche (PPb). “Ons team vindt het een opsteker voor de branche om te zien hoezeer ambacht en vakmanschap leven. Wij verheugen ons er nu al op zo’n grote groep parketteurs enthousiast aan het werk te zien!”

 

‘Helemaal gaan voor je beroep’

Voor het eerst sinds jaren is er onder de deelnemers weer een vrouw, Saar Berks. Zij werkt bij Han Dorenbos, Parket van de meubelmaker. “Sinds één jaar en tegelijkertijd volg ik de opleiding Parketleggen Niveau 3 bij ROC Midden Nederland Bouw & Interieurcollege in Nieuwegein. Hiervoor wist ik niets van vloeren, maar wel heel veel over hout omdat ik al vijf jaar op het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam zat. Op een bedrijvendag werden Han en ik daar aan elkaar voorgesteld door gemeenschappelijke kennissen. Het klikte direct zo goed, dat ik een paar weken voor hem ben gaan werken. Omdat ik parketleggen zo enorm leuk vind, doe ik dat nog steeds.”

Als wij Saar vragen waarom zij aan het NKP meedoet, antwoordt zij: “Als je je vak serieus neemt, moet je dat een keer gedaan hebben. Door deel te nemen aan zo’n leuk evenement, laat je zien dat je ook buiten je werk helemaal gaat voor je beroep!”

 

Dertig deelnemers

Er hebben zich vijf junioren (tot 25 jaar) aangemeld. Zij strijden om de Rien Bouwmeester Bokaal. De 25 senioren gaan voor de Ad van Mierlo Bokaal. Deze wordt beschikbaar gesteld door onafhankelijk deskundige Ruud Boom van Muboma (www.muboma.nl). Bij de senioren krijgt nr. 1 een BCC-cheque ter waarde van 1.500 euro. Voor de nummers 2 en 3 zijn er cheques van 1.000 en 500 euro. Esch: “Alle deelnemers krijgen ook dit jaar een mooi aandenken mee.” De jury bestaat uit voorzitter Aad van der Bruggen, Ruud Boom, Mari Habraken, André Hasert en Huub Hennissen. Voor informatie: Walter Esch via [email protected] of +31 (0) 651 112 982.

 

NKP Senioren

Justin van den Adel (Floortec)

Angelo Balota (Rademakers Parket)

Saar Berks (Han Dorenbos, Parket van de meubelmaker)

Jordan Braam (Neerlandia Houten Vloeren)

Ramses Broek (Theo van Epen Parketvloeren)

Johnny Coutinho (Coutinho Parket en Traprenovatie)

Roy Geurts (Neerlandia Houten Vloeren)

Michel Heesbeen (Rademakers Parket)

Jasper Hoogervorst (Hoogervorst Parket)

Alfred Houter (Houters Hout)

Sjoerd Kiefte (Naturo Vloeren Zutphen)

Wilfred Krebbers (Neerlandia Houten Vloeren)

Bas van der Kroef (BRN Parket)

Gerrit Kuiken (Maashout)

Justin Nieuwenhuijs (Justin Parktvloeren)

Jan Nieuwland (De-parketlegger)

Peter Nieuwpoort (De Houtbron)

Gérard Pieket (Parketzorg)

Henk Pruysen (Pruysen Parket)

Irvin van Reeven (BRN Parket)

Simon Sijmonsma (Sijmonsma Parketvloeren)

Sander Sonnemans (Rotterdam Parket)

William Sonnemans (Rotterdam Parket)

Sander van Tilburg (S.V.T. Parket Doorn)

Sebastiaan Verhagen (Floortec)

 

NKP Junioren

Joey Leenders (Michels Parket Techniek)

Marcel Schippers (BRN Parket)

Rik Simons (Simons Vloeren)

Leo Weber (Vloertotaal Haarlem)

Jelle van der Zanden (Neerlandia Houten Vloeren)

 

Vakdagen in Gorinchem

Het Nederlands Kampioenschap Parketleggen (NKP) vindt in 2013 voor de vijftiende keer plaats. Wederom tijdens Vakdagen Parket & Woninginrichter. Deze vakbeurs (www.evenementenhal.nl) wordt van maandag 8 tot en met woensdag 10 april gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Maandag en dinsdag werken de deelnemers aan hun opdracht en woensdag is de prijsuitreiking.

Recordaantal deelnemers voor NKP