Saicos heeft het door

Saicos heeft het door | Parketblad

SASSENBERG- Mensen kijken liever filmpjes dan dat ze lappen tekst lezen. Of zelfs maar een beetje tekst. We leven in een wereld vol korte, visuele prikkels en lakkenfabrikant Saicos speelt daar handig op in met instructievideos.

In samenwerking met een filmproductie bedrijf heeft Saicos korte, stap voor stap instructie videos gemaakt.De producten voor binnengebruik staan nu centraal, de komende zomer volgen videos voor de toepassingen buiten. Om er voor te zorgen dat de videos daar terecht komen waar ze voor bedoeld zijn heeft Saicos QR codes bevestigd aan displays en verpakkingen waarmee technische bladen en instructievideos direct op de smartphone zichtbaar zijn. Zo ziet de klant direct of het product voor zijn toepassing geschikt is. Ook een handig hulpmiddel voor de verkoper van de Saicos producten. Op zich niet heel erg opzienbarend in ons landje dat graag voorop loopt in apps en social media, maar voor de meer behoudende Duitse markt is dit vrij revolutionair. De filmpjes zijn ook te zien op het youtube kanaal en de facebookpagina van Saicos.

De doelstelling van de videos is om kort en duidelijk te zijn. Er is bewust geen voice over hoorbaar en er wordt met opzet met pictogrammen en korte tekstblokjes gewerkt. Er zijn op dit moment filmpjes beschikbaar over Premium Hardwaxolie, het Ecoline olie- en laksysteem, gronderingsolie extra dun en Colorwachs. Er zijn Engelse en Duitse versies, andere talen zullen later nog volgen. www.saicos.de
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen