Samen met Bijlard naar een hoger niveau...

03-04-2017
Samen met Bijlard naar een hoger niveau...

Samen met Bijlard naar een hoger niveau...
 ZOETERMEER – Op vrijdag 31 maart brachten 20 vierdejaars studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) Amsterdam een bezoek aan de Zoetermeerse lijmproducent Bijlard International.

Het bezoek kwam tot stand na contacten tussen Peter Bijlard en Lodewijk Zeevenhooven, docent aan het HMC. “De meeste studenten zijn uiteraard bekend met diverse soorten lijmen en begrippen als open tijd zijn bekend, maar het dieper ingaan op het hoe en waarom van lijm, kan niet beter worden verwoord dan door een echte Nederlandse producent”, aldus de lijmfabrikant.

De presentatie werd gegeven door lijmadviseur Sven Westerholt en Ruud de Groot, hoofd laboratorium die de studenten niet alleen wegwijs maakten in het gebruik van diverse soorten lijm, maar ook de technische eigenschappen onder de loep namen, zodat de studenten het maximale resultaat uit de gebruikte lijmen kunnen halen.

“Onder de studenten bevinden zich meubelmakers en boten bouwers, zeer afhankelijk dus van een goed gebruik van lijmproducten. De bereidheid van Bijlard om deze excursie op korte termijn te organiseren past helemaal in de openheid van het bedrijf om toch vooral eens een kijkje te komen nemen en te zien how it is made…”, aldus Bijlard.