SEBO-keurmerk Bijlard

21-06-2018
SEBO-keurmerk Bijlard

SEBO-keurmerk Bijlard
De Zoetermeerse producent van lijmen en kitten is weer een kwalificatie rijker: het SEBO-keurmerk. Dit is het keurmerk van de Gemeente Zoetermeer voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun DNA hebben. Directeur Peter Bijlard (foto) ontving het keurmerk uit handen van Margreet van Driel, de nieuwe wethouder van Werk en Inkomen en Jan Iedema, wethouder van Economische Zaken en Onderwijs.

Het SEBO-keurmerk houdt onder meer in dat SEBO-bedrijven werkgelegenheid voor kwetsbare groepen behoudt en stimuleert, effectief en aantoonbaar personeel begeleidt, doelen in Zoetermeer ondersteunt, het ondernemersklimaat actief verbetert en samenwerking zoekt met de gemeente, het onderwijs en andere maatschappelijke partijen.

De nieuwe aanvragen worden als eerste beoordeeld door de andere bedrijven die in het bezit zijn van een SEBO-keurmerk. Zodra de leden akkoord zijn, wordt de aanvraag doorgestuurd naar het Keurmerk Instituut die het nieuwe bedrijf toetst aan de criteria.

Peter Bijlard is trots op zijn SEBO-keurmerk: “Het is weer een bevestiging dat wij als bedrijf groeien, niet alleen in grootte maar ook als maatschappelijke partner in Zoetermeer. De laatste jaren zijn wij hard bezig om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in ons bedrijf te integreren, en dit keurmerk helpt daar zeker bij.”