Seminar Parketservicepunt Haarlem goed bezocht

Seminar Parketservicepunt Haarlem goed bezocht | Parketblad
Seminar Parketservicepunt Haarlem goed bezocht | Parketblad


HAARLEM – Nadat Peitsman, Lecol en Lieverdink eind september hun achtste Parketservicepunt hadden geopend in Breda, was er vorige week een seminar bij Parketservicepunt Haarlem. Hiervoor kwamen circa 50 parketteurs en vloerenleggers naar dit Peitsman-filiaal.

 

Na het gebruikelijke hapje en drankje aan het einde van de middag presenteerde Peitsman eerst zijn Beautifloor klikvinyl en laminaat. Met de reparatiewas en meubelmarker van Edding heb je alles in huis om kleine beschadigingen bij vloeren en meubels te repareren.

Pieter Pruyn van Lecol demonstreerde het volledig krasvrij afwerken met de Multihole geperforeerde schuurschijven. Hij liet de parketteurs ook zien dat de Lecol 2K Impregneerolie er tegenwoordig in tien kleuren is. Helemaal nieuw was de Lobasol ActiveColor, die Frank van Daalen demonstreerde. “Deze reactieve beits gebruik je als voorbehandeling voor de Lobasol HS 2K ImpactOil en ImpactOilColor. Onze productontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat hij heel goed vloeit, zodat je er aanzetvrij mee kunt werken.” Meer hierover in Parketblad 11-2013, dat vrijdag 15 november uitkomt.

 

Q2-tool van Lieverdink

Tot slot demonstreerde Cees Pouw van Parketfabriek Lieverdink (foto) hoe je met de nieuwe Q2-tool handig en snel een visgraat opzet met Q2-tweelaagsparket of gewoon tapis. “Normaal gesproken zet je bij een visgraatvloer eerst de ‘ruggengraat’ op om van daaruit verder te werken. Maar dat eerste stuk moet je overnacht laten drogen omdat dit anders niet stevig genoeg is om tegenaan te leggen. Het nadeel hiervan is dat je pas de volgende ochtend verder kunt gaan”, legt Pouw uit.

“Met onze Q2-tool heb je, exact midden in de werkruimte, een stevige werkbasis van waaruit je verder kunt leggen. Dit dankzij het antislipsysteem in combinatie met gewichten. Ons nieuwe hulpmiddel bestaat uit delen van één meter lang, die je aan elkaar kunt leggen al naar gelang de grootte van de werkruimte. De tool is gemaakt van vormvast Acrylox en is er in 7x14 en 9x12 centimeter”, vertelt Pouw. De Q2-leghulp heeft een voorgedrukte ‘verschoven hartlijn’. “Als je deze verschoven hartlijn op je zelf uitgezette hartlijn in het midden van de werkruimte zet, ben je ervan verzekerd dat je visgraat evenwijdig eindigt aan de zijkanten van de ruimte.”

 Maandag 28 oktober is er een seminar in Almelo, maandag 25 november een in Groningen (tijdens de opening van het negende Parketservicepunt bij het Peitsman-filiaal daar) en maandag 9 december in Den Haag. Voor meer informatie: www.parketservicepunt.nl.