Snelle bouwvoortgang en eenvoudige verwerking

13-02-2023
Snelle bouwvoortgang en eenvoudige verwerking

Het nieuwe, vijfde THOMSIT-renovatiesysteem is bedoeld voor het leggen van parket op vloeren waarvan de ondergrond nog een verhoogd restvochtgehalte heeft. Goed op elkaar afgestemde systeemproducten garanderen een snelle bouwvoortgang, ze zijn eenvoudig te verwerken en bovendien bijzonder emissiearm, voor een gezonde woonomgeving.

Snelle bouwvoortgang en eenvoudige verwerking

Vaklieden weten dat nieuw parket normaal gesproken pas mag worden gelegd wanneer de ondergrond, dat wil zeggen meestal de cementdekvloer, volledig gedroogd is. Toch zijn er in de praktijk telkens weer situaties waarbij het noodzakelijk is om deze regel te schenden. Vanwege eerdere vertragingen tijdens de bouwfase, waardoor er minder tijd overblijft om de dekvloer te laten drogen, of omdat het nieuwe parket zo snel mogelijk moet worden gelegd omdat de nieuwe bewoners het huis betrekken. Dit werkt echter alleen met geschikte producten, die speciaal bedoeld zijn voor dergelijke situaties: het renovatie-egaliseermiddel THOMSIT RS 100, de silicaat-giethars R 729, de verzegelingsprimer R 745 en de parketlijm P 680 ELAST STRONG.

* Korte doorlooptijd op de bouwplaats, omdat de vloer ondanks restvocht kan worden gelegd

* De primer hoeft niet tussendoor te worden geschuurd;

* De snel uithardende SMP-parketlijm THOMSIT P 680 ELAST STRONG met VISKO-FLEX-technologie is reeds na 12 uur volledig belastbaar;