Social distancing sensor

#interieurbouw 14-04-2020
Social distancing sensor

Het Amsterdamse bedrijf SmartEagle heeft een oplossing ontwikkeld voor social distancing. De SmartEagle Distance Sensor meet of personen wel anderhalve meter afstand houden van elkaar en geeft een signaal af wanneer deze afstand in gevaar komt. 
Social distancing sensor
De SmartEagle Distance Sensor meet met een netwerk van optische sensoren de afstanden tussen personen. Per sensor wordt het aantal personen én hun onderlinge afstand vastgesteld. De gegevens van de verschillende sensoren worden gecombineerd om te valideren dat de onderlinge afstand voldoet aan de gestelde eisen. De resultaten zijn direct beschikbaar via een dashboard en diverse messaging services. Denk hierbij aan een melding op je telefoon, een stoplicht dat op oranje of rood springt of een omroepbericht. Behalve in kantoren kan de oplossing ook ingezet worden in winkels, scholen, theaters en andere (openbare) gelegenheden.
Het grote voordeel van de sensoren is dat ze direct het aantal personen op locatie kunnen meten, zonder dat de personen een smartphone of ander device bij zich hoeven te hebben. De SmartEagle Distance Sensor is eenvoudig te installeren aan het plafond, is draadloos en levert realtime meetresultaten. De oplossing is snel op te schalen en kan uiteindelijk ook voor andere doeleinden dienen, zoals het vinden van vrije werkplekken.