Soudal scoort in 2015

21-03-2016
Soudal scoort in 2015

Soudal scoort in 2015

TURNHOUT- Soudal heeft, naar eigen zeggen, een uitstekend 2015 achter de rug. De Belgische fabrikant van lijmen, siliconen en PU schuim bereikte een nieuw record in zowel omzet als nettoresultaat.

De omzetgroei was 12 procent, het nettoresultaat steeg vorig jaar tot 23 miljoen euro (op een totale omzet van 630 miljoen euro, een stijging van 65 miljoen in vergelijking met 2014). De afgelopen 5 jaar groeide de omzet van het bedrijf met maar liefst 300 miljoen euro, zo stelt men in Turnhout. Tegenvallende resultaten in China en de Russische regio's werden opgevangen door zeer goede resultaten in Europa, Amerika en het Midden-Oosten.

Groeien en uitbreiden blijft het devies van het bedrijf, dat in juni vorig jaar een Letse fabrikant van dubbel glas overnam. In september opende men drie nieuwe filialen in Thailand, Vietnam en Marokko. Ook nam het bedrijf haar Zweedse distributeur volledig over. Soudal viert dit jaar haar 50 jarig jubileum. Het bedrijf werd als éénmanszaak in 1966 opgericht door Vic Swerts, nog altijd de directeur van het bedrijf. In het eerste volledige jaar haalde hij net zoveel omzet als het huidige bedrijf in 15 minuten, zo wordt er beweerd. Swerts voorziet voor dit jaar dat "de kaap van 700 miljoen omzet gerond gaat worden en zo een verdere stap te zetten om tegen 2020 1 miljard euro omzet te realiseren." Op de foto het Operations Center in Turnhout.