Soudal stapt in Lotto-Soudal worldtour wielerteam

27-08-2014
Soudal stapt in Lotto-Soudal worldtour wielerteam

Soudal stapt in Lotto-Soudal worldtour wielerteam


TURNHOUT - Volgend wielerseizoen staat een nieuwe naam aan de start van alle belangrijke wedstrijden: Lotto-Soudal. Beide bedrijven engageren zich tot minstens 2020 om het ambitieuze Belgian Cycling Project te steunen en zullen als hoofdsponsors prijken op de truitjes van het wielerteam van Marc Sergeant.

 

“Aldus is de wielerploeg Lotto-Soudal verzekerd van alle steun op lange termijn en kunnen wij volop verder werken aan onze ambitie met een kern van Belgische renners, aangevuld met internationale talenten, een toonaangevende rol te blijven spelen op het hoogste worldtourniveau. Hierbij is ook de doorstroming van jong Belgisch talent en de steun voor het vrouwenwielrennen een duidelijke ambitie!”, aldus Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal NV.

 

 

Verder uitbouwen

Voor de lijm- en siliconenfabrikant uit Turnhout is dit een voortzetting van zijn enkele jaren geleden ingezette strategie via uitgekozen sportsponsoring de naamsbekendheid van het merk Soudal verder uit te bouwen. “Vorig jaar stond onze naam tijdens de Tour de France al op de outfits van Lotto-Belisol. Dit jaar was Soudal een volwaardige cosponsor van Lotto-Belisol. Nu zetten wij de stap naar het niveau van een volwaardige naamsponsor van een internationaal actief topwielerteam!”, legt Swerts uit. “Wij zijn wereldwijd actief in meer dan 130 landen met eigen filialen in 44 landen op alle continenten. Ook het wielrennen is een wereldsport geworden en immens populair in talloze landen waar wij aanwezig zijn. De zeer positieve feedback op onze samenwerking van de afgelopen jaren, heeft ons doen besluiten deze volgende stap te zetten. Een stap die ons zeker zal helpen Soudal wereldwijd nóg bekender te maken.”